Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Na Banovom brdu sinoć počeo kraj Aleksandra Vučića i ovakve Crvene zvezde

Navijači Partizana  izazvali su sinoć na utakmici 30. kola Superlige Srbije prekid utakmice, najprije bakljadom u 6. minutu, a potom i nastavkom bakljade i ubacivanjem predmeta na teren u 17. minutu meča koji je trebao da odredi plasman na samom vrhu pred početak plej-ofa.

Navijači Partizana  izazvali su sinoć na utakmici 30. kola Superlige Srbije prekid utakmice, najprije bakljadom u 6. minutu, a potom i nastavkom bakljade i ubacivanjem predmeta na teren u 17. minutu meča koji je trebao da odredi plasman na samom vrhu pred početak plej-ofa.

Intevizirani protesti navijača na utakmicama Partizana, ali i na ulicama srpskih gradova, ispred stadiona signal su da je Grobarima dosta tiranije Aleksandra Vučića koji godinama ne krije mržnju prema klubovima iz Humske 1. Učestale uvrede na račun predsjednika Srbije jasan su signal da Grobari napokon razumiju stvarne ambicije Vučića.

Navijači Partizana, ako su to zaista bili Grobari, prebijeni su sinoć od policije, ali neredi koji su se desili na Banovom brdu po svemu sudeći odredili početak kraja tiranije Aleksandra Vučića i Crvene zvezde u srpskom sportu, jer je napokon i Grobarima jasno da sa ovako konstituisanim Fudbalskim savezom Srbije i sa Vučićem na čelu svega i svačega u Srbiji za “crno-bijele” nema budućnosti.

Frustracije koje je proteklih nedjelja imao Aleksandar Vučić zbog serije pobjeda Partizana u Evroligi i činjenice da je Željko Obradović svoj tim doveo do F8, odnosno četvrtfinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, toliko je razljutilo predsjednika svega i svačega u Srbiji da je obećao Srbiji šampiona Evrope u košarci u naredne četiri godine. I laicima je jasno da Vučić ne može ni da zamisli da Partizan dok je on na vlasti bude šampion Evrope u bilo kojem sportu, i da je predsjednik svega i svačega u Srbiji obećao dodatna ulaganja u Crvenu zvezdu, ali da ne može ni da zamisli Željka Obradovića sa desetim šampionskim prstenom ove ili naredne sezone sa timom koji je već sada najprijatnije iznenađenje Evrolige.

Nakon dolaska na vlast u Srbiji Vučić je prvo udario na dva u tom trenutku evropski  najkvalitetnija tima JSD Partizan, onaj ženski košarkaški, koji je dominirao regionalnom košarkom, i ispostavilo se bio esencija uspjeha ženske srpske reprezentacije, i vaterpolo klub koji je bio kompletna reprezentacija Srbije.

Ubrzo nakon što je Vučić došao na vlast Partizanov ženski košarkaški tim je rasformiran, a Srbija je baš sa većinom tih igračica postala prvak Evrope. Uzalud je 2013. godine Marina Maljković preklinjala da se ne uništava Partizan za koji je igrala skoro cijela reprezentacija, jer su te djevojke imale izuzetnu perspektivu, a mogle su da srpskoj klupskoj košarci donesu i pregršt evropskih trofeja na klupskom planu. Vučić nije imao milosti, pa se tim “ugasio”, a Partizan je već naredne sezone završio u drugoj ligi.

Srbija je zahvaljujući Marini Maljković postala prvak Evrope, a Vučiću to nije bilo dovoljno, pa je krenuo na Partizan  i u vaterpolu. Prvo je potpuno rasformiran tim koji je bio prvak Evrope, ali tako da su skoro svi igrači šampionske ekipe Partizana sa Banjice preselili u Crvenu zvezdu i sa njom ponovo postali šampioni Starog kontinenta. Crvena zvezda je već 2013. godine postala prvak Evrope, a u svom timu imala je čak 12 nekadašnjih vaterpolista Partizana i samo jednog iz svojih redova, dok je na trenerskoj klupi  sjedio dijete i legenda Partizana Dejan Savić.

Ubrzo se obrušio i na ostale klubove Partizana, odbojkaški, fudbalski, muški košarkaši, atletski i tako redom, ali su nažalost tek nakon jedne decenije Grobari shvatili da je Vučićeva mržnja preman Partizanu neograničena i da on nema namjeru da se zaustavi.

Trebale su da prođu godine da navijačima najtrofejnije sporstkog društva u Srbiji postane jasno da se Vučić neće zaustaviti i da je krajnje vrijeme da stanu iza svojih klubova i na taj način spriječe ludaka da i dalje uništava Partizan. Ono što je sigurno, incidenti na Banovom brdu je samo početak bunta “crno-bijelih” protiv Vučićevih voštanih figura na čelu fudbalskog i košarkaškog kluba i signal da je počela borba bez kraja protiv  Vučića, Milorada Vučelića i Miloša Vazure, te Ostoje Mijailovića.  Klubovi JSD Partizan imaju bogatiju i trofejniju istoriju od JSU Crvena zvezda, jer je Jugoslaviji, a kasnije Srbiji podarilo ukupno 15 klupskih titula prvaka Evrope i još devet evropskih klupskih trofeja.

Nakon sinoćnjeg incidenta na Banovom brdu i batinanja navijača Partizana, od strane policije jasno je da protesti više neće prestati i da su Vučićeve prijetnje poreskim dugovima signal za pobunu. Predsjednik Srbije je instruisao rukovodstvo FSS i samo dva dana nakon toga Crvena zvezda je “pronašla” novac za plaćanje poreskog duga u kasi FSS, ili institucija smještenih u Nemanjinoj ulici, svejedno je.

I Grobarima je napokon postalo jasno da se godnama Partizanu daje novac na kašičicu, dok se u Crvenu zvezdu slivaju milioni tajnim tokovima, i oproštaju desetine miliona dugova i da to neće prestati ako ne stanu iza svog kluba.

Policija  ranije nije batinala i hapsila navijače Crvene zvezde kada su oni predvođeni Ivanom Bogdanovom napravili nered u Đenovi protiv Italije, potom u Beogradu protiv Albanije, i nekoliko puta na vječitim derbijima. Nisu batinani navijači Crvene zvezde ni kada su na košarkaškoj utakmici ukrali šampionski pehar i polomili ga pred tv kamerama, a niko od tih navijača nikada nije krivično odgovarao jer se “nije znalo ko je ukrao i razbio pehar”, iako su sve snimile mnogobrojne kamere u direktnom tv prenosu.

I baš te batine na Banovom brdu su vjerovatno okidač koji više neće zaustaviti navijače Partizana,a Vučić je baš kao i prethodni diktatori povukao pogrešan potez u pogrešnom trenutku i više neće moći da kontroliše situaciju i pitanje je da li će fudbalsko prvenstvo uopšte i biti završeno.

Zbog svega što bi se moglo desiti u srpskom fudbalu moraće se uključiti i sama FIFA, jer od Aleksandra Čeferina nema koristi.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Khimikch
12.04.2023-16:45 16:45

Bravo za tekst. Tek će sada i zatvori buktati u vreme odigravanja derbija. Ko i stadioni i krvoproliće će izazvati Vučić diktator.

Praskozorje
15.04.2023-10:21 10:21

Partizan se voli srcem, ništa na silu☝️
KARMA stiže veštačke ljude