Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mundobasket: Srbija lako sa Dominikanskom Republikom

Srbija je takmičenje u Grupi I završila kao druga, iza Italije, i za plasman u polufinale šampionata svijeta boriće se sa pobjednikom meča SAD - Litvanija

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, pošto je danas u Manili pobijedila Dominikansku Republiku sa ubjedljivih 112:79 (29:15, 27:20, 31:18, 25:26).

Srbija je takmičenje u Grupi I završila kao druga, iza Italije, i za plasman u polufinale šampionata svijeta boriće se sa pobjednikom meča SAD – Litvanija.

Najbolji u timu Svetislava Pešića danas je bio kapiten Bogdan Bogdanović sa 20 poena, po 16 su dodali Vanja Marinković i Nikola Milutinov, Filip Petrušev je ubacio 14, dok je Stefan Jović utakmicu završio sa 12 poena.

U redovima Dominikanske Republike istakao se Karl Entoni Tauns sa 25 poena, Hean Montero je dodao 15, a Rigoberto Mendosa poen manje.

Utakmica je počela trojkom Marinkovića, nakon čega je selekcija Srbije konstantno bila u vođstvu, da bi do prve dvocifrene prednosti stigla tri minuta prije kraja prve dionice.

Serijom 10:0, uz trojke Bogdanovića i Marinkovića, Srbija je povela sa 26:9, da bi na prvi odmor otišla s vođstvom 29:15.

Srbija je u istom ritmu nastavila i u drugoj četvrtini i vrlo brzo je stigla i do plus 21, a tu prednost je imala i na kraju prvog poluvremena – 56:35.

Košarkaši Srbije su i u drugom poluvremenu kontrolisali dešavanja na terenu, imali su i 34 poena prednosti u finišu treće dionice, potom i 38 u posljednjih deset minuta, nakon ćega su bez problema priveli meč kraju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve