Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mundobasket: Košarkaši odradili prvi dio priprema u Podgorici, nastavljaju dalje u Beranama

Naši košarkaši će u Kolašinu trenirati od prvog do 13. avgusta, a duel sa Asvelom zakazan je za 11. Nakon toga će Crnogorci nastupati na međunarodnom turniru u Lionu, rivali od 15. do 17. avgusta su Francuska, Argentina i Brazil

Crnogorski košarkaši odradili su prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo. Vrijeme provedeno u Podgorici iskoristio je stručni štab da se upozna sa formom igrača, pa da u Kolašinu od četvrtka pojača rad, posebno kada se kompletiraju redovi.

Foto: Kscg.me

“Obavili smo testove i stekli uvid u trenutnu formu igrača, važno nam je bilo da odmah vidimo u kakvom su stanju. Normalno ima različitih stanja, igrača koji su došli već u punoj formi, a i igrača koji su na malo lošijem nivou, što nije problem. Cilj je bio da se kroz sedam dana rada u Podgorici stručni štab posveti individualno svakom od igrača. ” kazao je selektor Mitrović i dodao:

“U Kolašinu ćemo već prvog avgusta imati trening u 18 sati. I tu će se već raditi ozbiljna košarka. Konačno ćemo imati i prvu test utakmicu, jednu sa Asvelom zatvorenog tipa. Varijanta meča sa Angolom je otkazana, ali ne remeti planove. Asvel dolazi 7. avgusta, a pred naš put za Lion ćemo odigrati taj prijateljski meč u laganijem ritmu. Dubljević dolazi prvog avgusta, a Vučević će nam se priključiti 7. avgusta. Realno je da do 14. avgusta imamo sliku 14 igrača koji bi trebalo da nastupe na pripremnim mečevima u Kini. Odatle moramo da selektiramo konačan spisak sa 12 igrača za Mundobasket.”

Na treninzima u novootvorenoj areni izuzetna je atmosfera. Momci su vrlo zadovoljni što su u poziciji da se pripremaju za tako veliki događaj kao što je Svjetsko prvenstvo.

Derik Nidam kao i uvijek donosi ogromnu pozitivnu energiju.

“Ovo je zaista povratak kući. Već četiri godine sam sa nacionalnim timom, dvije godine sam proveo i u Mornaru. Sve su to razlozi za samopouzdanje i zadovoljstvo, sada kada sam ponovo u Crnoj Gori. Opušteni smo i mirni, ali i sa dozom fokusa na rad, koja je potrebna već u ovoj fazi priprema. Poznajemo se odlično, već radimo i na nekim varijantama u igri. To što imamo dugo iskustvo zajedničkih utakmica nam je zaista bitno. I razlog za vjeru da nas čeka Mundobasket na kojem ćemo uživati.” istakao je Nidam.

Naši košarkaši će u Kolašinu trenirati od prvog do 13. avgusta, a duel sa Asvelom zakazan je za 11. Nakon toga će Crnogorci nastupati na međunarodnom turniru u Lionu, rivali od 15. do 17. avgusta su Francuska, Argentina i Brazil. Posljednje provjere pred start Mundobasketa izabranici Zvezdana Mitrovića imaće od 23. do 27. osmog mjeseca, a rivali na turniru u Kini su Iran, Nigerija i Poljska.

IzvorKSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve