Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar gostuje najvećem favoritu za titulu u ABA ligi

Mornar iza sebe nema pretjerano uspješnu sezonu, ali je izboren opstanak, ttako da u još jedno takmičenje u regionalnoj ligi ulazi sa potpuno promjenjenim sastavom.

Na otvaranju nove sezone u Admiralbet ABA ligi košarkaši Mornara gostuju braniocu titule Partizanu, koji je u pauzi između dvije sezone promijenio četvoricu košarkaša, ali su ambicije ostale šampionske.

Mornar iza sebe nema pretjerano uspješnu sezonu, ali je izboren opstanak, ttako da u još jedno takmičenje u regionalnoj ligi ulazi sa potpuno promjenjenim sastavom.

Partizan je favorit protiv svakog tima iz regionalne lige osim protiv vječitog rivala sa kojim će i ove sezone voditi tešku borbu za trofeje.

“Pripala nam je čast da sa aktuelnim šampionom otvorimo sezonu. Ne treba trošiti riječi o Partizanu. Ekipa predvođena najboljim trenerom u Evropi svih vremena. Kvalitetna ekipa, bez slabog mjesta. Iskren da budem, nisam se mnogo ni bavio Partizanom. Više smo bili fokusirani na našu ekipu, na naš rad, da što prije dođemo do nivoa koji je potreban za ABA ligu. Nažalost, prva zvanična utakmica je pokazala da smo još daleko od tog nivoa. Sa te tačke gledišta, rekao bih da ova utakmica sa Partizanom nije baš u najboljem trenutku po nas. Ali, nema kukanja – moramo svaki trening da koristimo da se uigramo. Pokušaćemo da pružimo što jači otpor Partizanu i da to iskoristimo da korak po korak dignemo našu igru”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

U Mornaru su svjesni kvaliteta rivala i da protiv boljih timova od sebe mogu samo da uče i napreduju, a iznenađenje je teško očekivati, jer izabranici Željka Obradovića i ove godine imaju za cilj titulu u Admiralbet ABA ligi i plasman na finalni turnir Evrolige, koji im je prošle sezone izmakao spletom nesrećnih okolnosti.

“Očekujem da damo sve od sebe, nemamo šta da izgubimo. Da odgovorimo prvo fizički, a onda košarkaški, ali da imamo čvrstinu i da u meč uđemo jako, što nije bio slučaj protiv Obradoira. Treba još vremena s obzirom na to da smo malo kasnije počeli pripreme. Poslije Partizana imamo Budućnost, a to je još jedan meč koji treba da iskoristimo da se što bolje uigramo i pripremimo za mečeve koji su nama najbitniji, protiv ekipa koje konkurišu za opstanak u ABA ligi”, rekao je košarkaš Mornara Milić Starovlah.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve