Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar gostuje Igokei: Direktna borba za plej-of

Iako sad nije posljednje kolo, put do novog plasmana u razigravanje za titulu u regionalnoj ligi ponovo vodi kroz Laktaše

Košarkaši Mornara su prošle sezone pobjedom u gostima protiv Igokee, u posljednjem kolu ligaškog dijela, izborili plasman u plej-of ABA lige.

Iako sad nije posljednje kolo, put do novog plasmana u razigravanje za titulu u regionalnoj ligi ponovo vodi kroz Laktaše.

Pred današnji duel, koji počinje u 17 sati, Mornar ima skor 7-10, odnosno dvije pobjede i meč manje od Igokee (9-9), koja je trenutno u zoni plej-ofa.

Trijumf u Laktašima bi, zato, imao dvostruki značaj za crnogorskog vicešampiona, imajući u vidu da je Mornar slavio protiv Igokee u ”Topolici” (82:76), kada su Barani i prekinuli crni niz od šest poraza u prvih šest kola.

Za razliku od prošle sezone, kada je pred duel u Laktašima već bila osigurala plasman u plej-of, Igokea će ovoga puta ima znatno drugačiju motivaciju i pristup, jer je još daleko od vize za plej-of, što Mornaru dodatno otežava posao, posebno zbog kadrovskih problema na poziciji plejmejkera, zbog povrede Nemanje Gordića i sporazumnog rastanka sa Trejom Luisom.

– Šta je, tu je, nema nas mnogo. Ali, znam da će ostali dati sve od sebe na sljedećim utakmicama. Moramo biti fokusirani na sljedeći meč protiv Igokee, naših dragih i iskrenih prijatelja. To je jedna od utakmica koja odlučuje o putniku u plej-of, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

– Radi se o iskusnoj i dobroj ekipi, koju godinama odlično vodi trener Bajić. Neće nam biti nimalo lako. Prije svega jer će sada biti veliki teret na mladog Živanovića, koji je i bez povrede Gordića bio planiran da zauzme mjesto koje sam mislio da će zauzeti, možda, od početka sezone. Ali, zbog lošijih rezultata na startu sezone nisam htio da ga žrtvujem, da on ”vadi kestenje iz vatre”. U Laktašima ćemo igrati bez ikakvog opterećenja, želimo da se nadigravamo, pa ako nam se ukaže prilika da pobijedimo, probaćemo da je iskoristimo, kazao je Pavićević.

U odsustvu Gordića, pomoć mladom Balši Živanoviću u organizaciji igre moraće da pruži još neko iz bekovske lige. Prije svega prvi strijelac Vladimir Mihailović, ali i Sead Šehović, što, međutim, može da utiče na njihov košgeterski učinak.

– Očekuje nas težak meč. Oni igraju jako kvalitetno na svom terenu što su dokazali i pobjedom protiv Crvene zvezde, veoma ubjedljivom. Igraćemo oslabljeni, bez prvog pleja Nemanje Gordića, koji je bio nosilac igre, ali daćemo sve od sebe da odigramo što bolje i da, ako budemo u prilici, trijumfujemo, rekao je Šehović, koji u prvom sezonskom meču sa Igokeom nije ulazio u igru.

Gordić je povrijedio ukrštene ligamente, čeka ga operacija

Mihailo Pavićević je potvrdio ono što je Pobjeda najavila u četvrtak – povreda koljena Nemanje Gordića, koju je doživio protiv Budućnosti, teže je prirode, i za pleja Mornara je, po svemu sudeći, sezona završena.

– Povrede su sastavni dio sporta, ali nas je, u ovom trenutku, kada imamo vrlo skraćenu rotaciju, zadesio veliki peh. I tu više mislim na peh koji je doživio Nemanja Gordić nego klub. Nadali smo da njegova povreda protiv Budućnosti nije toliko ozbiljna, međutim, poslije magnetne rezonance i čitanja snimka, doktori su konstatovali da se radi o težoj povredi, o povredi ukrštenih ligamenata. Nemanji predstoji uskoro operacija. Nažalost, za nas je ta povreda došla u najgorem momentu, kada se odlučuje da li ćemo uhvatiti neki voz za plej-of, istakao je Pavićević.

Bajić: Mornar zaslužuje svaki respekt

Trener Igokee Dragan Bajić ističe da mu je ”drago da će ugostiti prijatelje iz Bara”.

– Mornar je ekipa koja zaslužuje svaki respekt. Njihova forma je obećavajuća u posljednje vrijeme, igraju jako dobro u odnosu na početak sezone i probleme kroz koje su prolazili. Dobro je poznato da su oni malo koncepcijski promijenili tim i igru i sigurno je da nam neće biti lako. Posjeduju kvalitet na svim pozicijama sa jako dobrim i kvalitetnim igračima, ističe trener Igokee Dragan Bajić i dodaje:

– Mi ćemo morati da budemo maksimalno fokusirani na zadatke koje stavimo ispred sebe. Ako želimo da izađemo pozitivni iz ovog meča, moraćemo da sve te zadatke izvršimo u najboljoj mjeri. Očekujem dobru reakciju svog tima i smatram da smo dosta korektno trenirali poslije Ljubljane. Nekakve stvari sam uočio na prošloj utakmici i te stvare se ne smiju ponavljati, pogotovo ako imamo ambicija, a imamo ih, da se u drugom dijelu sezone pokušamo dokopati tog 6. mjesta koje vodi u plej-of. Ovo je prva stepenica, pobjedom protiv Mornara sigurno je da ćemo biti bliži plej-ofu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve