Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Mladi odbojkaši saznali rivale na Evropskom prvenstvu

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore, igrači do 17 godina, igraće u grupi I na Evropskom prvenstvu u Podgorici, a za rivale će imati Bugarsku, Tursku, Sloveniju, Belgiju, Austriju, Estoniju i Grčku, određeno je onlajn žrijebom u sjedištu CEV-a u Luksemburgu.

Naš nacionalni tim nosilac je grupe, usljed domaćinstva šampionata, dok je Poljska, selekcija sa najboljim rangom u konkurenciji igrača do 17 godina, nosilac u grupi, u kojoj će za rivale imati Italiju, Češku, Francusku, Srbiju, Finsku, Holandiju i Španiju.

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković i Zdeslav Barač, član Administrativnog borda CEV i predsjednik žirija U17 Evropskog prvenstva iz prostorija Odbojkaškog saveza Crne Gore pozdravili su učesnike U17 Evropskog prvenstva i poželjeli im uspješan nastup na turniru, kao i lijep boravak u Crnoj Gori.

Prvi put u istoriji naša U17 selekcija igraće na kontinentalnom prvenstvu i biti jedan od 16 nacionalnih timova koji će se takmičiti u grupnoj fazi, što je rekordan broj zemalja učesnica u ovoj uzrasnoj kategoriji.

Sve reprezentacije odigraće po sedam mečeva, a dvije najbolje plasirane iz dvije grupe izboriće polufinale i odlučivati o medaljama.

Četvrto U17 Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 19. do 30. jula u Podgorici u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore. Utakmice će se igrati u dvorani kompleksa “Verde“ i Univerzitetskoj sportskoj dvorani.

GRUPA I: CRNA GORA, BUGARSKA, TURSKA, SLOVENIJA, BELGIJA, AUSTRIJA, ESTONIJA, GRČKA.

GRUPA II: POLjSKA, ITALIJA, ČEŠKA, FRANCUSKA, SRBIJA, FINSKA, HOLANDIJA, ŠPANIJA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve