Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Mladen Miladinović odredio spisak juniorki za pripreme

Turnir prve runde zonskih kvalifikacija igra se od 23. do 27. januara u Ankari, a naša selekcija igraće u grupi B sa Srbijom i Grčkom, dok će se u grupi A takmičiti Turska, Rumunija i Kosovo.

Selektor ženske juniorske odbojkaške reprezentacije, Mladen Miladinović skratio je širi spisak od 30 igračica i odredio j 16 igračica koje će konkurisati za mjesto u nacionalnom timu na predstojećim zonskim kvalifikacijama za juniorsko Evropsko prvenstvo. Okupljanje reprezentacije je 12. januara u hotelu “Verde” u Podgorici.

Turnir prve runde zonskih kvalifikacija igra se od 23. do 27. januara u Ankari, a naša selekcija igraće u grupi B sa Srbijom i Grčkom, dok će se u grupi A takmičiti Turska, Rumunija i Kosovo.

Po dvije prvoplasirane ekipe iz obije grupe izboriće plasman u polufinale, a samo pobjednik turnira izboriće učešće na prvenstvu Evrope.

Plasman na Evropsko prvenstvo za juniorke iz zonske, prve runde kvalifikacija, izboriće pet pobjednika turnira.

U drugoj rundi kvalifikacija iz Balkanske odbojkaške asocijacije može igrati pet reprezentacija. Turniri će se odigrati od 4. do 7. aprila, a žrijeb će se obaviti u februaru 2024.godine.

Evropsko prvenstvo u konkurenciji juniorki (igračice rođene 2005. i mlađe), odigraće se u Bugarskoj (mjesto će naknadno biti određeno) i u Dablinu, u Irskoj od 5. do 17. avgusta.

Spisak odbojkašica: tehničari: Viktoria Đukić (Budućnost volej), Staša Krivokapić (Galeb Liko Soho Group).

Primači servisa: Lara Jovović (Herceg Novi), Jovana Kovačević (Mediteran), Gordana Madžgalj (Jedinstvo), Anastasija Anđelić (Akademija), Darja Popović (Budućnost volej).

Srednji blokeri: Milena Ćetković (Budućnost volej), Lana Rakočević (Budućnost volej), Staša Mitrović (Budva), Aleksandra Davidović (Budućnost volej), Kristina Božović (Luka Bar), Viktorija Čoković (Budva).

Libera: Ksenija Krunić (Akademija), Milica Veličković (Jedinstvo), Jovana Tošić (Budućnost volley), Jovana Raketić (Galeb Liko Soho Group).

Korektori: Vanja Matunović (Mediteran), Kristina Božović (Luka Bar), Anja Orlandić (Budućnost volley), Matea Kovačec (Gimnazijalac), Viktorija Čoković (Budva).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve