Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Misija Petra Pavlićevića: Cilja mjesto u Vojvodini, pa novi transfer na Zapad

Kako bi skupljao minutažu, ofanzivni vezista rođen 10. maja 2000. godine proslijeđen je minule zime na pozajmicu u Kabel, u redove člana Prve lige Srbije. Ispostavilo se da je to bio pravi potez, budući da je Pavlićević u nedavno završenoj polusezoni bio jedan od istaknutijih igrača ekipe koja zauzima drugo mjesto u drugom rangu srpskog fudbala

Petar Pavlićević je krajem januara ove godine predstavljen kao novi igrač Vojvodine, u koju je došao iz lisabonske Benfike, čiji je član bio od ljeta 2018. godine kada je realizovao transfer iz Titograda.

Kako bi skupljao minutažu, ofanzivni vezista rođen 10. maja 2000. godine proslijeđen je minule zime na pozajmicu u Kabel, u redove člana Prve lige Srbije.

Ispostavilo se da je to bio pravi potez, budući da je Pavlićević u nedavno završenoj polusezoni bio jedan od istaknutijih igrača ekipe koja zauzima drugo mjesto u drugom rangu srpskog fudbala.

– Zadovoljan sam, igrao sam dosta dobro, maltene sve utakmice. Odlično smo počeli sezonu, imali sedam uzastopnih pobjeda, dugo bili prvi na tabeli. Potom smo malo pali, ali podigli smo formu i završili kao drugoplasirani, kazao je Pavlićević.

Kabel ima pet bodova manje od vodećeg Radničkog 1923, dok je Grafičaru (filijala Crvene zvezde) i Kolubari odmakao šest koraka.

– Ne znam koliko je realno da kao filijala Vojvodine uđemo u Superligu, ali ambicije Kabela su pobjedničke u svakom meču. To mi odgovara, pronašao sam se u takvom pristupu, navodi Pavlićević, koji ne bi imao ništa protiv da se pozajmica produži do kraja sezone.

– Najvjerovatnije ću zimske pripreme početi sa Vojvodinom, kao i mnogi igrači koji su pozajmljeni Kabelu. Vidjećemo što će kasnije biti, najvažnije mi je da sakupljam minutažu. Na ljeto će mi već biti cilj da se izborim za mjesto u Vojvodini i oprobam u najvišem rangu srpskog fudbala, naveo je Pavlićević.

Lisabonska škola

Mladi Podgoričanin je 2018. kao veliki talenat Titograda otišao u Benfiku, u omladinski tim velikana portugalskog fudbala, prepoznatljivom po tome što sakuplja bisere svjetskog fudbala.

Mali je, ipak, broj onih koji na ”Stadionu svjetlosti” upišu seniorski staž.

– Boravak u takvom klubu bio je velika škola za mene, iako sam ispaštao zbog nedostatka utakmica. Bilo je perioda kad sam igrao, ali nedovoljno. U svakom slučaju, pomogli su mi treninzi u takvim uslovima, skupio sam veliko iskustvo i znanje i to mi je mnogo značilo. Nijesam, ipak, mogao više da čekam, sebe vidim jedino na terenu i zato sam želio da odem negdje gdje ću igrati i biti standardan, istakao je Pavlićević.

Želje – jaka liga i dres ”sokola”

Iz prvog pokušaja nije uspio, ali Petar u budućnosti vidi sebe kao fudbalera u ligi ranga portugalske Primeire, zašto da ne i neke jače.

– Došao sam iz Lisabona u Novi Sad da bih igrao i ponovo skrenuo pažnju nekog kluba sa Zapada. Mlad sam, ne žurim nigdje, vjerujem u sebe. Želja mi je da jednog dana zaigram u nekoj od renomiranih evropskih liga i obučem dres ”A” reprezentacije Crne Gore, poručio je Pavlićević, nekadašnji član mlađih selekcija našeg nacionalnog tima.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve