Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mirković: Spremni smo i za produžetke i penale

Istorijsku šansu na međunarodnoj sceni osjeća i vezista ,,plavih” Luka Mirković, kojem rival i mjesto odigravanja utakmice nijesu nepoznanica. Sa protivnikom iz Bosne i Hercegovine igrao je u februaru 2018. prijateljski meč u Antaliji, a iste godine, nekoliko mjeseci kasnije, bio je akter reprezentativnog meča u Zenici

Malo ko je vjerovao da Budućnost može da prođe Astanu, a sada mnogi očekuju da preskoči Sarajevo u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Mirković, Foto: Pobjeda.me

Istorijsku šansu na međunarodnoj sceni osjeća i vezista ,,plavih” Luka Mirković, kojem rival i mjesto odigravanja utakmice nijesu nepoznanica.

Sa protivnikom iz Bosne i Hercegovine igrao je u februaru 2018. prijateljski meč u Antaliji, a iste godine, nekoliko mjeseci kasnije, bio je akter reprezentativnog meča u Zenici.

Sa ekipom Budućnosti je izgubio u Turskoj 2:0, dok je susret Crne Gore i BiH na ,,Bilinom polju završen bez golova.

“Ne bih imao ništa protiv da i sada bude 0:0 nakon 90 minuta, pa da rješavamo u produžecima ili na penal ruletu. Spremni smo za svaku varijantu. Vjerujemo da pobjeda nad Astanom nije naš krajnji domet ove sezone u Evropi”, za Arenu kaže Mirković, koji nastavlja:

“Prije dvije i po godine na priprema u Antaliji uvjerio sam se koliko je Sarajevo dobra ekipa. Ozbiljan su klub, jaki timski i individualno. Analizirali smo ih prethodnih dana, a do utakmice ćemo imati sve informacije o protivniku. Znamo kako igraju, koje su njivove vrline, ali smo vidjeli i mane. Taktički smo se odlično spremili za prošli meč u Kazahstanu, a siguran sam da će tako biti i za duel u Zenici. Šanse su 50:50. Ovo je prilika koju želimo da iskoristimo”, ističe motorino ,,plavih”.

Budućnost je u Almatiju pokazala koliko ozbiljno može da izgleda na terenu. Zrelo, kvalitetno, hrabro i organizovano samo tako je i mogla da pobijedi tim koji je posljednjih godina redovan učesnik evropskih takmičenja.

Partija iz Kazahstana mogla bi da bude recept i za Sarajevo.

“Ništa ne treba da mijenjamo što se tiče pristupa, a što se tiče igre mislim da ona može da bude još bolja. Pred nama je težak meč, ali ne i nemoguća misija. Ovaj tim je pokazao da vrijedi i može mnogo. Bilo bi lijepo da nastavimo evropsku priču”, poručio je Mirković Podgoričani nijesu neko ko voli da se brani, s tim što u Zenici neće po svaku cijenu hrliti prema naprijed.

Balans između odbrane i ofanzive to može da bude ključ na ovom nivou.

Od kojeg fudbalera Sarajeva prijeti najveća opasnost?

“Sarajevo ima dosta dobrih igrača koji u svakom trenutku mogu da riješe meč. Pitanje je samo ko će da iskoči u prvi plan. Protiv Slobode je to bio engleski internacionalac Fanimo, a u prethodnim utakmicama neko drugi. Tatar igra u velikoj formi, riječ je o odličnom igraču, ali računam da ćemo ga zaustaviti. Ne samo njega, nego i ostale”, odgovorio je tridesetogodišnji Cetinjanin.

Igra se jedna utakmica. Ponovo bez navijača…

“Žao nam je što će tribine biti prazne. Mnogo bi bilo ljepše da igramo uz podršku naših navijača koji bi, siguran sam, otputovali u Zenicu da nas bodre. Hvala im na lijepom dočeku na aerodromu po povratku iz Kazahstana. Jedva čekamo da prođe sve ovo sa korona virusom i da ponovo vidimo naše fanove na stadionima”, kaže Mirković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve