Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Mirko Vičević selektor Slovenije

Za sada je dogovoreno da član vaterpolo Kuće slavnih reprezentaciju Slovenije vodi na  Evropskom prvenstva, a nakon toga razgovaraće se o njegovom dalje angažmanu

Jedan od najboljih jugoslovenskih i crnogorskih vaterpolista u istoriji Mirko Vičević biće selektor reprezentacije Slovenije i vodiće ovu selekciju već na Evropskom prvenstvu koje se početkom sljedeće godine igra u Zagrebu i Dubrovniku.

Posljednji posao izvan Crne Gore Vičević je imao u Beogradu, ali su ga sa klupe Crvene zvezde otjerali navijači, koji ui svom klubu nijesu željeli Hrvata, ali im nije smetao Robert Prosinečki.

Za sada je dogovoreno da ćlan vaterpolo Kuće slavnih reprezentaciju Slovenije vodi na  Evropskom prvenstva, a nakon toga razgovaraće se o njegovom dalje angažmanu

Vičević je kao igrač reprezentacvijom Jugoslavijom bio olimpijski, evropski i svjetski šampion, a koji je kroz trenersku karijeru vodio Kataro, mlađe selekcije Crne Gore i Crvenu zvezdu, na klupi Slovenije naslijediće Krištofa Štromajera, koji je mjesto selektora napustio zbog bolesti.

Slovenija će mečeve svoje grupe igrati u Dalmaciji, a rivali će joj biti Slovačka, Holandija i Rumunija. Da bi iz Divizije 2 izborila plej-of i nokaut fazu biće joj potrebno da bude na jednom od prva dva mjesta na tabeli.

U Dubrovniku će mečeve grupne faze igrati i Crna Gora, a njoj će rivali u Diviziji 1 biti Francuska, Španija i domaćin Hrvatska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve