Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Vičević – Vuksanović: Položaj hrvatske zajednice može se smatrati zadovoljavajućim

Vičević i Vuksanović, kako je saopšteno, sastali su se u Kotoru, u prostorijama Hrvatskoga građanskog društva, a tema razgovora odnosila se na trenutnu političku i društvenu situaciju u Crnoj Gori, s posebnim naglaskom na status hrvatskoga naroda

Položaj hrvatske zajednice može se smatrati zadovoljavajućim, ali da i dalje postoje teškoće u rješavanju određenih problema s kojima se ovdašnji Hrvati susreću, zaključak je današnjeg susreta predsjednika Hrvatskog građanskog društva Mirko Vičević sa Adrijanom Vuksanovićem, predsjednikom Hrvatske građanske inicijative i poslanika u Skupštini Crne Gore.

Vičević i Vuksanović, kako je saopšteno, sastali su se u Kotoru, u prostorijama Hrvatskoga građanskog društva, a tema razgovora odnosila se na trenutnu političku i društvenu situaciju u Crnoj Gori, s posebnim naglaskom na status hrvatskoga naroda.

“S obzirom na dinamičnost političkih prilika u Crnoj Gori, ocijenili su kako se položaj hrvatske zajednice može smatrati zadovoljavajućim, ali da i dalje postoje teškoće u rješavanju određenih problema s kojima se ovdašnji Hrvati susreću”, naveli su u zajedničkom saopštenju.

Istakli su zadovoljstvo buđenjem nacionalne svijesti i jačanjem zajedništva hrvatskoga korpusa, što se, prema njihovim riječima, najbolje potvrdilo prilikom nedavne proslave svetoga Tripuna i obilježavanja Dana hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.

Navodi se da se razgovaralo i o očuvanju identiteta i bogate kulturne baštine koji su u fokusu rada Hrvatskoga građanskog društva, te Hrvatskom glasniku koji, u izdanju Društva, izlazi više od dvadeset godina.

Vičević je, kako je navedeno, ovom prilikom Vuksanoviću poklonio monografiju priređenu u povodu dva decenija uspješnoga rada Hrvatskoga građanskog društva, a obojica su susret ocijenili plodonosnim, potvrdivši produbljivanje suradnje i zajedničko djelovanje na osnaživanju jedinstva hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve