Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Milinković zadovoljan: Odbrana donosi titule

Plavo-bijeli su devet takvih mečeva vezali u prvenstvu, a čak osam puta su slavili i jednom remizirali

Fudbaleri Budućnosti na reprezentativnu pauzu otišli su sa 10 mečeva bez poraza.

Milinković, Foto: FK Budućnost

Plavo-bijeli su devet takvih mečeva vezali u prvenstvu, a čak osam puta su slavili i jednom remizirali.

“Moramo da budemo zadovoljni rezultatima i igrom u posljednje vrijeme, a naročitom efikasnom pobjedom protiv OFK Titograd. Malo smo se pribojavali te utakmice, jer Titograd zna da odigra dobro, ali do izražaja je došao naš kvalitet. Bili smo ozbiljni, pristup od početka do kraja utakmice je bio pravi, a kada je tako – ne moramo da brinemo“, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković za klupski sajt.

Nakon lošeg prvenstvenog starta (tri utakmice – pobjeda, dva poraza) uslijedila je dominacija, pa nakon 13 odigranih kola Budućnost ima pet bodova više i utakmicu manje od prvog prationica Dečića: Budućnost 28, Dečić 23, Podgorica 19, Zeta 19, Jezero 18, Iskra 17, Sutjeska 16…

“Nije još ni polovina prvenstva prošla, sigurno da ovo nije period kada se odlučuje o tituli, ali jeste period za pravljenje razlike u odnosu na rivale. Imamo pet bodova više od prvog pratioca, u odnosu na Sutjesku imamo još veću razliku, a i Podgorica je u lošijem nizu – sve nam se poklopilo. Međutim, ne bi nam se poklopilo da mi svoj dio posla nismo odradili kako treba. Zbog toga gledamo sebe, a ukoliko pomoć protivnika dođe – još bolje“, jasan je 52-godišnji Lozničanin.

Razloga za zadovoljstvo je pregršt, ali ima li nešto sa čim stručni štab nije zadovoljan?

“Možda to što je dosta igrača van stroja, pa ne možemo da izvedemo sastav koji je bio projektovan na početku sezone. Ali, odlično je što iskaču neki drugi momci – sada je Anto Babić odigrao izvandrednu utakmicu, Velizar Janketić je dobio minutažu da pokuša da pronađe ritam nakon povrede sa starta sezone, Miomir Đuričković je igrao poslije dvonedjeljne pauze…“, rekao je Milinković koji je meč sa “romantičarima“ počeo i završio sa tri bonus igrača.

Podgoričani znaju recept za uspjehe.

“Rezultatski vjerovatno ne možemo bolje, ali težimo da igramo bolje. Na momente stvarno izgledamo sjajno i raznovrsno, nadam se da ćemo da zadržimo taj nivo. Bitno je da polako dolazimo na svoje, posebno što se tiče odbrane jer smo na početne tri utakmice primili šest golova, a sada smo dosta stabilniji. Odbrana donosi titule, a napada pobjede“, poručio je na kraju Mladen Milinković.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve