Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mikaela Šifrin pobjedom i izjednačila rekord Stenmarka

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobijedila je danas u veleslalomu, trci Svjetskog kupa u Oreu i izjednačila rekord Ingemara Stenmarka od 86 pobjeda

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobijedila je danas u veleslalomu, trci Svjetskog kupa u Oreu i izjednačila rekord Ingemara Stenmarka od 86 pobjeda.

Šifrin je bila prva i poslije prve vožnje, a pobijedila je rezultatom 1:54,64 minuta. Ona je izjednačila apsolutni rekord Stenmarka koji je ostvario 86 pobjeda sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka.

To je bila 20. pobjeda Šifrin u veleslalomu u Svjetskom kupu, od kojih je šest ostvarila ove sezone i osvojila je mali “Kristalni globus” u toj disciplini. To je njen 15. “Kristalni globus” u karijeri.

U velelslalomu je prva sa nedostižnih 700 bodova, ispred Slovakinje Petre Vlhove koja ima 486 i Švajcarkinje Lare Gut-Behrami sa 483 boda.

Ona je ove sezone već osvojila svoj peti veliki “Kristalni globus” pobjednice Svjetskog kupa, kao i “Kristalni globus” u slalomu.

U generalnom plasmanu Svjetskog kupa prva je sa 1.928 bodova, ispred Vlhove koja ima 1.025 i Gut-Behrami sa 1.007. Šifrin je prošlog mjeseca osvojila i zlato u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Meribelu.

Drugo mjesto u današnjoj trci zauzela je Italijanka Frederika Brinjone sa 0,64 sekunde zaostatka.

Treća kroz cilj prošla je Šveđanka Sara Hektor sa 0,92 sekunde zaostatka. Četvrta je bila Vlhova, peta Švajcarkinja Tesa Vorli, a šesto mjesto zauzela je Kanađanka Valeri Grenije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve