Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Totalna dominacija – Novi rekord Šifrin!

Šifrin je osvojila veliki kristalni globus i male kristalne globuse u slalomu u veleslalomu ove sezone u kojoj je postavila lični rekord od 2.206 bodova u Svjetskom kupu

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobijedila je danas u veleslalomu, trci Svjetskog kupa voženoj u Soldeu u Andori, posljednjoj u sezoni.

Šifrin je pobijedila rezultatom 1:55,88 minuta i ostvarila rekordnu 21. pobjedu u karijeri u veleslalomu. Ona je po broju pobjeda u toj disciplini pretekla legendarnu Vreni Šnajder.

Amerikanka je pobijedila u sedam od posljednjih osam veleslalomskih trka i osvojila je šampionsku titulu u toj disciplini prošlog mjeseca. Takođe, danas je postala rekorderka po broju plasmana na pobjedničko postolje u ženskoj konkurenciji – 138 i ima jedan podijum više od sunarodnice Lindzi Von.

U današnjoj trci drugo mjesto zauzela je Norvežanka Tea Luiza Stjernesun sa 0,06 sekundi zaostatka, a treća je bila Kanađanka Valeri Grenije sa 0,20 sekundi zaostatka.

Šifrin je sezonu završila sa rekordnih 88 pobjeda u Svjetskom kupu, nakon što je pretekla Ingemara Stenmarka, koji sada ima jednu pobjedu manje. On je i dalje rekorder po broju pobjeda u veleslalomu – 46, koje je ostvario tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka.

Šifrin je osvojila veliki kristalni globus i male kristalne globuse u slalomu u veleslalomu ove sezone u kojoj je postavila lični rekord od 2.206 bodova u Svjetskom kupu.

Tri od sedam najbolje rangiranih skijašica nisu danas završile prvu vožnju, Slovakinja Petra Vlhova, Italijanka Federika Brinjone i Šveđanka Sara Hektor.

Dvostruka svjetska šampionka Francuskinja Tesa Vorli zauzela je 11. mjesto u kako je najavila, posljednjoj trci u karijeri.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve