Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijatović: Crna Gora može da se umiješa u borbu za plasman na Mundijal

Podsjetimo, ''hrabri sokoli'' imaće izuzetno težak put da se domognu najvećeg takmičenja. Rivali izabranika Faruka Hadžibegića su reprezentacije Holandije, Turske, Norveške, Letonije i Gibraltara

Crna Gora može da bude konkurentna svim rivalima u kvalifikacionoj grupi za plasman na Mundijal, ocjena je legendarnog fudbalera Predraga Mijatovića.

Mijatović, Foto: Sport.blic.rs

Podsjetimo, ”hrabri sokoli” imaće izuzetno težak put da se domognu najvećeg takmičenja. Rivali izabranika Faruka Hadžibegića su reprezentacije Holandije, Turske, Norveške, Letonije i Gibraltara.

– Holandija je veliki favorit u grupi, a slažem se sa procjenama da su na papiru Turska i Norveška ispred Crne Gore. Pored toga u grupi je izuzetno opasna i neugodna Letonija. Gibraltar je objektivno slabiji u odnosu na sve rivale u grupi. Što se Crne Gore tiče, nalazi se u dosta dobroj situaciji pred početak kvalifikacija. Plasmanom u viši rang Lige nacija napravljena je dobra atmosfera i uvertira. Smatram da Crna Gora može da bude konkurentna svim rivalima u grupi, pod uslovom da bude kompletna, rekao je Mijatović za Sport klub i nastavio:

– U slučaju, da u ovom ciklusu kvalifikacija, povrede konačno zaobiđu državni tim, ako svi najbolji igrači budu na raspolaganju selektoru, zaista vjerujem da Crna Gora može da se umiješa u borbu za plasman na Mundijal. Mislim da je iluzorno trošiti riječi o tome, kakav bi uspjeh bio kada bi Crna Gora u konkurenciji sa Holandijom, Turskom, Norveškom i Letonijom uspjela da stigne do baraža, a zatim i do Mundijala. Naglasio sam nekoliko puta baraž mečeve, jer zaista smatram da je prvo mjesto u grupi rezervisano za Holandiju, koja ima vrhunsku reprezentaciju.

Naša najbolja selekcija kvalfikacije počinje gostovanjem Letoniji koje je zakazano za 24. mart. Tri dana kasnije na naš najveći stadion stiže selekcija Gibraltara, dok će u posljednjem martovskom terminu u Podgorici gostovati Norveška.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve