Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Mićović zadovoljan što Mornar nije odustao

Mornar je na tri minuta i 32 sekunde prije kraja prvog poluvremena gubio od Budućnost Volija 48:26, i izgledalo je da je sve gotovo, ali nije bilo tako

Krilni centar Mornara Barsko zlato Strahinja Mićović je za 11 godina profesionalne karijere, igrajući u regionu i Njemačkoj, igrao puno interesantnih i neizvjesnih mečeva utakmica punih preokreta.

Međutim, u neđelju veče je prvi put doživio da u nekom finalu njegova ekipa nadoknadi minus od 22 poena i pobijedi.

Mornar je na tri minuta i 32 sekunde prije kraja prvog poluvremena gubio od Budućnost Volija 48:26, i izgledalo je da je sve gotovo, ali nije bilo tako. Barani su sjajnim preokretom u nastavku meča stigli do pobjede od 78:71, izjednačili rezultat u finalnoj seriji plej-ofa na 2:2 i izborili majstoricu domaćeg prvenstva koja se igra u srijedu u ,,Morači“ (18 sati)…

“Odigrali smo dva totalno različita poluvremena. U prvom smo primili 48 poena, u drugom 23, odnosno dvostruko manje, što znači da smo u nastavku mnogo bolje odigrali u odbrani. Napadački smo postigli, manje-više, sličan broj poena u oba poluvremena, iako je u drugom bilo malo efikasnije. Generalno, dobra je stvar što i pored ,,minus 22“ razlike nijesmo odustali, i pored velikog umora, jer nekoliko igrača igra preko 30 minuta četvrtu utakmicu zaredom, svaki drugi dan. To je za svaku pohvalu”, kaže Mićović za Pobjedu.

I Mićović ističe da je Budućnost u ovu finalnu seriju ušla kao favorit, a da bi Mornar kompletirao iznenađenje, moraće jednom da pobijedi i u ,,Morači“, što mu do ove sezone još nije pošlo za rukom, računajući i meč u ABA ligi.

“Javnost očekuje da oni osvoje titulu, posebno jer imaju prednost domaćeg terena u finalu. Što se nas tiče, mi smo znali da, ako hoćemo da osvojimo titulu, jednom moramo da pobijedimo u Podgorici, prvoj, trećoj ili petoj utakmici. To je činjenica. Ispalo je da nijesmo uspjeli da pobijedimo u prvoj, u kojoj smo imali dobre šanse, u trećoj su oni vodili gotovo cijelo vrijeme. Eto, uspjeli smo da u četvrtom meču, u kojem su oni imali meč-loptu, odbranimo domaći teren i izborimo majstoricu.”

Za Mornar je, kako kaže Mićović, dobro što se peti odlučujući meč ne igra nakon dana pauze, kao što je bio slučaj u prve četiri utakmice, već će oba tima imati po dva dana odmora do majstorice.

“Dobro će nam doći dva dana odmora, zbog naše skraćene rotacije. Dosta je prisutan umor, iskoristićemo ovo vrijeme da se regenerišemo, da pogledamo šta još možemo da ispravimo iz prethodne utakmice. Ali, sve se manje-više zna, već smo igrali četiri puta u nedjelju dana, poznajemo se i iz ABA lige. Bitno je da se uđe bez pritiska i sa što većom željom u tu utakmicu, mislim da će to odlučivati”, zaključio je Mićović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve