Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mićović: Važna pobjeda za samopouzdanje

Barani su u srijedu veče u ''Topolici'' savladali holandski Lajden (87:74) i prekinuli niz od šest poraza u isto toliko mečeva (četiri u ABA ligi, dva na evropskoj sceni) na startu nove sezone

Košarkaše Mornara je, konačno, ogrijalo sunce.

Barani su u srijedu veče u ”Topolici” savladali holandski Lajden (87:74) i prekinuli niz od šest poraza u isto toliko mečeva (četiri u ABA ligi, dva na evropskoj sceni) na startu nove sezone.

– Svakako je lijep osjećaj nakon ove pobjede, poslije više poraza nego što smo mogli da očekujemo. Generalno, ova pobjeda nam znači, prije svega, zbog samopouzdanja. Mislim da će sada biti lakše igrati kada smo ponovo osjetili ukus trijumfa. Istina, pred nama je težak raspored što se tiče ABA lige, ali bože moj…, kaže za Pobjedu Strahinja Mićović, krilni centar Barana, najefikasniji u pobjedi protiv Lajdena sa 20 poena, uz sedam skokova i dvije asistencije.

Najveći problem Mornara na startu sezone je bila igra u odbrani, ali i skok igra.

Protiv Lajdena je odbrana bila znatno bolja, a i Barani su popravili i skok, pošto su od Lajdena imali ukupno pet skokova manje (38-43), što je najmanji minus u uhvaćenim loptama od starta sezone.

– Na nekoliko mečeva nam je odbrana bila slabija strana, primali smo dosta poena, više nego u pripremnom periodu. Ekipa je nova, većina igrača nije igrala zajedno i trebalo je vremena da se to sve uklopi, pa i u tome ima objašnjenja zbog slabih rezultata. Protiv Lajdena smo primili manje poena nego na prethodnim utakmicama, ali nam se i protiv Holanđana desilo da povedemo 12-13 razlike, i da se onda desi pad od nekoliko minuta i da cijelu prednost prelako prokockamo.

Mornar je probio led, ali mu predstoji paklen raspored u ABA ligi, mečevi protiv Crvene zvezde i Igokee kod kuće, te gostovanja Budućnosti i Cedevita Olimpiji.

Prva naredna prepreka je derbi u nedjelju protiv šampiona Zvezde, koja će biti umornija zbog večerašnjeg meča u Evroligi, kod kuće sa Albom.

– Generalno, ne mogu da kažem da nema nikakve veze to što Zvezda igra Evroligu. Ali, prošle nedjelje su imali duplo kolo Evrolige pa su u nedjelju pobijedili Cedevita Olimpiju, koja, takođe, ima odličan tim. Sigurno je da će se osjećati umor kod Zvezde kako bude odmicala sezone, pogotovo što su imali problema sa povredama i korona virusom. Imali su skraćenu rotaciju, neki igrači su imali veliku minutažu u određenom periodu. Međutim, oni imaju roster od 15 igrača, gdje svaki igrač, bukvalno, može da doprinese na terenu.

Mićović ističe da Zvezda ima ”za sada odličnu sezonu u ABA ligi i Evroligi”.

– Igraju, stvarno, na zavidnom nivou, pokazali su da znaju da protivnika svedu na mali broj poena, da totalno poremete igru protivnika u napadu, a do sada su skoro svakog protivnika sveli na ispod 75/76 poena, što je nevjerovatno. Međutim, mi ćemo se spremati za njih kao i za svaki drugi tim, sigurno je da motivacije neće nedostajati, istakao je Mićović.

Ima još dovoljno šansi da izborimo plej-of

Pored Mornara, četiri poraza u prva četiri kola ABA lige imaju još samo Zadar i Split.

Mićović ističe da ništa nije izgubljeno, i da ima vremena da se nadoknadi propušteno.

– Prošla su samo četiri kola, ostala su još 22. To šesto mjesto, koje vodi u plej-of je trenutno daleko samo dvije pobjede. Duga je sezona, ima još mnogo da se igra, sve ekipe će prolaziti kroz uspone i padove. Najbitnije je da pronađemo svoju igru, koja već napreduje od meča sa Bahčešehirom, preko FMP-a do Lajdena, i da je zadržimo i da što manje osciliramo, kako na samoj utakmici, tako i tokom cijele lige. Ima još, više nego dovoljno, šansi da izborimo plej-of, zaključio je Mićović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve