Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mesina: Zaustaviti evropska takmičenja i posvetiti se domaćim ligama do proljeća

Utakmice evropskih takmičenja često se odlažu zbog velikog broja inficiranih košarka. Situacija sa koronavirusom komplikuje se na Starom kontinentu, što otežava odigravanje utakmica

Trener Armanija Etore Mesina predložio je čelnicima evropske košarke da zamrznu takmičenja do proljeća, a da se sada odigraju mečevi u domaćim prvenstvima.

Emporio Armani, Foto: Charitystars.com

Utakmice evropskih takmičenja često se odlažu zbog velikog broja inficiranih košarkaa.

“Za sada je jedino logično da se sezona zaustavi i da se završe samo nacionalna takmičenja, a za tri – četiri mjeseca kada sve bude lakše da se evropska takmičenja vrate, tamo negdje od marta najkasnije aprila. Tada će igrači moći da se spremaju za Olimpijske igre, a možda se i koronavirus izgubi do tada ili ga limitiramo. Naravno, televizije i sponzori moraju da učestvuju u svemu ovome i siguran sam da zajedno možemo naći rješenje. Zdravlje je najvažnije, a mi ćemo, kao navijači, vama biti najzahvalniji”, poručio je Mesina u pismu čelnicima evropske košarke.

Situacija sa koronavirusom komplikuje se na Starom kontinentu, što otežava odigravanje utakmica.

“Sve se teže ide na putovanja… Uskoro nećemo imati slobodne datume za odigravanje odloženih utakmica, a sve mi se čini da zavisimo od toga ko ima više sreće i u tom momentu manje zaraženih. Zbog svih ovih razloga, kao veliki ljubitelj košarke, zamolio bih ljude koji donose odluke da odmore minut, sklone svoja mišljenja u stranu i sve nesuglasice iz prošlosti i za dobrobit svih nas, košarke, navijača, trenera, igrača, sudija, pronađu adekvatno rješenje”, istakao je poznati trener.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve