Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Bečić i Koprivica potpredsjednici, Bogdanoviću unutrašnji poslovi, Krapoviću odbrana…

Podsjećamo, čelnici 11 političkih partija potpisali su koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori. Naredni korak je zakazivanje sjednice crnogorskog parlamenta, a prema saznanjima našeg portala, nije isključeno da 26. oktobra bude izabrano novo rukovodstvo Skupštine a potom i nova vlada

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić biće predložen za potpredsjednika Vlade zadužen za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, dok je Momo Koprivica, kandidat za potpredsjednika Vlade zaduženog za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, potvrđeno je Portalu RTCG u vrhu te partije.

Predsjedništvo Demokrata jednoglasno je odlučilo i da predlože Dragana Krapovića za ministra odbrane, dok je Boris Bogdanović kandidat za ministra unutrašnjih poslova.

Demokarate bi u novoj vladi trebalo da dobiju i resor kulture i medija, a za tu poziciju je predložena Tamara Vujović, dok je predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović kandidat za ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Podsjećamo, čelnici 11 političkih partija potpisali su koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori. Naredni korak je zakazivanje sjednice crnogorskog parlamenta, a prema saznanjima našeg portala, nije isključeno da 26. oktobra bude izabrano novo rukovodstvo Skupštine a potom i nova vlada.

Sporazum su potpisali lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, te lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, te CIVIS-a Srđan Pavićević.

Sporazum su potpisali i lideri pet albanskih partija, odnosno tri koje čine Albanski forum – Nik Đeljošaj, Ivan Ivanaj i Ferhat Dinoša i dvije koje su u koaliciji Albanska alijansa – Fatmir Đeka i Genci Nimanbegu.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mitar
20.10.2023-16:35 16:35

Nemojte ih razdvajat .
Oni moraju biti fio istog tima.
Dako im se posreći.

klementina
20.10.2023-17:44 17:44

Ovo ”nesrećno” CETINJE koliko je iznjedrilo NARODNIH HEROJA svi su izgledi mnogo više IZDAJNIKA.