Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša o povlačenju Izmjena i dopuna zakona o Ustavnom sudu: Providni manevar kojim se zamagljuje suština

''Još jedan providni manevar da se zamagli suština a to je da se na silu pred istek mandata sudijama Ustavnog suda, isti želi produžiti ali sad novim pravnim biserom (predlogom izmjena Zakona o PIO) a ne do juče predloženim dopunama Zakona o Ustavnom sudu'', naveo je Mugoša

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša, reagovao je na odluku parlamentarne većine da iz procedure povuče Predlog izmjena i zakona o Ustavnom sudu. Mugoša kaže, da se radi o providnom manevru kojom se pokušava zamagliti suština.

”Još jedan providni manevar da se zamagli suština a to je da se na silu pred istek mandata sudijama Ustavnog suda, isti želi produžiti ali sad novim pravnim biserom (predlogom izmjena Zakona o PIO) a ne do juče predloženim dopunama Zakona o Ustavnom sudu”, naveo je Mugoša.

Kaže i da je situacija potpuno ista jer se, kako kaže, radi o dovođenju u pitanje jedinstvenosti pravnog poretka, potencijalnom delegitimisanju autoriteta sudija Ustavnog suda, čija je ustavna obaveza da štite ustavnost i zakonitost, i potencijalnom ozakonjivanju političkog uticaja kroz veoma problematična instant zakonska rješenja.

”Ovo su stvari koje se suštinski tiču i vladavine prava, odnosno poglavlja 23 i 24, odnosno IBAR”, rekao je Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve