Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mehmedović: Ne smijemo se ni na sekund opustiti

Mehmedović zna što je u igri, zbog toga je predstojeća dva duela 31. maja i 5. juna izjednačila sa kvalifikacionim turnirima u Danskoj i Francuskoj kada je Crna Gora izborila plasman na OI u Londonu i Tokiju

Crnogorska reprezentativka Majda Mehmedovć je oprezna pred baraž Svjetskog prvenstva sa Češkom. Svjesna da samo snažnom odbranom mogu da poremete tečan napad i zaustave opasnu bekovsku liniju.

Zna ova sjajna igračica što je u igri, zbog toga je predstojeća dva duela 31. maja i 5. juna izjednačila sa kvalifikacionim turnirima u Danskoj i Francuskoj kada je Crna Gora izborila plasman na OI u Londonu i Tokiju.

“Baraž je isti rang kao kvalifikacije koje smo igrali za Olimpijske igre. Zbog toga je jako važno da budemo na najboljem nivou, iako, nažalost, imamo problema sa povredama. Uz to je i kraj sezone, najteži dio za igrača. Znamo da neće biti lako. Ne smijemo se sekund opustiti. Potrudićemo se da pripreme najbolje iskoristimo i ostvarimo cilj. Crnogorke imaju iskustvo igranja sa Čehinjama. Imamo iskustvo sa njima, spremamo ih kvalitetno. Vrlo je zahtjevna reprezentacija, sa dobrim pojedincima. Naročito opasnom bekovskom linijom. Možda je najslabija tačka pivot. Moramo biti oprezne sa njihovim bekovima, mogu da nam naprave velike probleme. Iskreno se nadam da ćemo našom odbranom, koja će za njih biti drugačija, sa cimanjima, izlascima i faulovima, da ih poremetimo. Vjerujem da ćemo na taj način usjeti da zaustavio tečan napad”.

Selektor Johanson je najavo da u Češku putuju po pobjedu.

“Naravno na pobjedu, smatram da možemo, ali i da će biti teško bez pojedinih igračica i golmana. Siguran sam da ćemo proći Čehinje, jer imamo tim koji ni pred jačim rivalima ne bi pokleknuo. Ne potcjenjujem češki tim, ali se nadam da ćemo ostvariti cilj i da ćemo se kvalifikovati”, poručila je Mehmedović.

Marina pod znakom pitanja za Češku

Golmanka Marina Rajčić pod znakom pitanja je za prvi meč baraža sa Češkom 31. maja. Golmanka Budućnosti ima problem sa leđima, na određene pokrete osjeća bol i grč, slično kao dvije sedmice pred duel četvrtfinaia Lige šampiona protiv Vajpersa. Vrlo malo brani na treninzima, uglavnom sa strane radi vježbe.

Selektor Per Johanson na raspolaganju ima još golmanke Ljubicu Nenezić i 18-godišnju Anastasiju Babović.

U slučaju da Rajčić ne bude u mogućnosti (šanse su male) da putuje u Češku, biće to ogroman hendikep, jer su i Milena Raičević i Tatjana Brnović van stroja. Srednji bek i pivotmenka Budućnosti oporavljaju se od operativnih zahvata i biće spremne za početak naredne klupske sezone.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve