Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Mehmedović: Izgledamo sve bolje kako se bliži osmina finala

Formom se polako približavaju cilju, a problemi zbog male rotacije i zamora utiču na kompletniju, ljepšu sliku. Konkretno u posljednjim porazima u Moskvi od CSKA i kod kuće od Đera, falilo je koncentracije i odlučnosti u fazama kada su mogle ozbiljnije da priprijete i dođu do opipljive razlike

Rukometašice Budućnosti priželjkuju najbolje ovogodišnje izdanje u martu u dvomeču osmine finala Lige šampiona.

Formom se polako približavaju cilju, a problemi zbog male rotacije i zamora utiču na kompletniju, ljepšu sliku.

Konkretno u posljednjim porazima u Moskvi od CSKA i kod kuće od Đera, falilo je koncentracije i odlučnosti u fazama kada su mogle ozbiljnije da priprijete i dođu do opipljive razlike.

Na primjer, u Moskvi, prije dva dana, ”plave” su samo u prvih 10-15 minuta, a to je primjetila i Majda Mehmedović, propustile šansu da vode tri ili četiri gola razlike. Saplele su ih tehničke greške…

– Realno, CSKA ima bolju ekipu, ali smo lideru pružile snažan otpor i onoliko koliko smo mogle u datim okolnostima. U prvom poluvremenu – prvih 10-15 minuta, izvanrednom odbranom zaustavile smo njihova najjača oružja, ali na žalost, ishitreno smo reagovale u napadu i pravile greške. Mogli smo, sigurno, da vodimo četiri ili pet golova razlike. Takav je bio moj osjećaj. Svakako ćemo analizirati utakmicu, koju smo, što se tiče odbrane, završile na viskom nivou. Primjetna je bila razlika u napadu u odnosu na ranije mečeve, a opravdanje je u maloj rotaciji. Teško je, zaista, u ovakvim okolnostima, održati visok nivo u oba pravca, napomenula je kapitenka Mehmedović.

Od 2021. godine Budućnost djeluje snažnije, rezultati pokazuju koliko, a Majda je potvrdu dobrog stanja vidjela i u specifičnim pripremama protivnika.

– Od početka godine rivali se za nas pripremaju drugačije, što je još jedna potvrda da smo na pravom putu. Istina, doživjeli smo tri poraza, posljednja dva od najboljih ekipa u grupi, ali iz meča u meča izgledamo bolje i osjećamo se dobro što je najvažnije pred osminu finala.

Početkom marta Budućnost će na megdan za prolaz u četvrtfinale Bukureštu, FTC-u ili Vajpersu. Posljednja ekipa je tipično trkačka sa glavnim zvijezdama, norveškim reprezentativkama Norom Mork i Katrin Lunde. Prve dvije su od starta u promjenljivom ritmu, ali sa mnogo više kvaliteta na papiru od norveškog predstavnika u Ligi šampiona. Može li Budućnost, u malom vremenskom razmaku – od posljednjeg meča u subotu sa Podravkom, do prvog u osmni finala početkom marta, da podigne nivo igre?

– Sve do sada što smo igrale je neprocjenjivo iskustvo, a od subote do početka osmine finala želimo da se sačuvamo i zdrave dočekamo oba meča. Dobro je što se Valerija Maslova vratila – imamo jednu igračicu koju spremamo i koja će biti na visokom nivou. Uradićemo sve što je do nas prvo da odigramo dobro sa Podravkom i podignemo igru, a zatim i kvalitetnim radom uđemo u priču oko osmine finala.

Majdu ne zabrinjavaju porazi.

– Nema lošeg osjećaja nakon poraza ako znaš da si dao sve što si mogao za pobjedu, a iz poznatih razloga nijesi mogao više. Nikome nije prijatno kada gubi, ali i iz poraza neke stvari daju nadu u bolje sjutra. A to sjutra je izuzetno zahtjevno i izazovno. Svjesni da je teško fokus na terenu držati 60 minuta, što ne može niko, ali je cilj da produžimo konstantnost i dođemo do 80 odsto ekipnog maksimuma.

Kapitenka Budućnosti nema specijalne želje za osminu finala.

– U prvoj grupi je sve otvoreno. Iskreno, nemam neku posebnu želju. U suštini je najvažnije fokusirati se na svoje dvorište. Eto, konačno se Bojana vratila, a nakon Podravke čekaju nas dvije sedmice rada za neizvjesne i najbitnije dvije utakmice. Lično osjećam da bi sa dobrom energijom, a atmosfera je nešto što nas dodatno povezuje, mogli do dobrih stvari u martu. Vjerujem da će nas ”pogledati” malo sreća koja nam je izmicala, zaključila je Mehmedović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve