Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Matović: Nikad nisam pomislio da mi je dosta rukometa

Naša selekcija je bila 11. na EP, imala je neke fantastične partije, poput velike pobjede nad Hrvatskom… Matović je u Jutarnjem programu TVCG govorio je o karijeri, počecima… Zapostavio je, kaže, studije kojima planira da se posveti u budućnosti

Golman muške rukometne reprezentacije Crne Gore Nikola Matović je dobio šansu da bude dio ”lavova” na Evropskom prvenstvu koje je održano u januaru.

Naša selekcija je bila 11. na EP, imala je neke fantastične partije, poput velike pobjede nad Hrvatskom…

Matović je u Jutarnjem programu TVCG govorio je o karijeri, počecima… Zapostavio je, kaže, studije kojima planira da se posveti u budućnosti.

Nakon operacije koju je imao nada se da će najkasnije u oktobru biti spreman da ponovo zaigra, te da će saigrači izboriti Svjetsko prvenstvo.

– Mislio sam da je Nebojša Simić neprikosnoven i nisam bio siguran da ću otići na EP. Ali, ta utakmica protiv Kuvajta bila je presudna i tu sam skrenuo pažnju, kaže Matović.

Nije mogao da odgovori zašto je baš izabrao rukomet od svih sportova.

– Drug me pozvao da idemo kod Gorana Đukanovića, jer je otvorio akademiju. Roditeljima je bilo to ”ajde, bolje da idem, nego da sam na ulici”. I korak po korak, nađe se klub koji se zainteresuje. Nakon Lovćena sam otišao u Njemačku, ali nisam mogao da dobijem papire. Tamo je to jako teško ako nije Prva liga. I onda je iskočila ponuda Željezničara iz Niša, kazao je Matović.

Prisjeća se da je u Lovćen otišao sa 16-17 godina:

– Otac me pune dvije godine svaki dan iz Podgorice vozio na Cetinje i čekao, pa vozio nazad. Ako je on mogao da se žrtvuje toliko, bilo bi nekorektno sa moje strane da ja odustanem nakon prve prepreke.

Nekad, kaže Nikola, mora čovjek da se strpi i da ćuti i radi.

– Nikad nisam pomislio da mi je dosta rukometa i da završavam, znao sam da će bolja situacija doći, da neko sve to gleda gore i da će da se vrati, zaključio je Matović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve