Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Francuska preko Austrije do polufinala

Francuska u pretposljednjem kolu dobila i Austriju, koja je najveće iznenađenje šampionata – 33:28 (15:16)

Rukometaši Francuske izborili su plasman u polufinale i gotovo sigurno pol poziciju u grupi, bez obzira na epilog posljednjeg meča glavne runde šampionata Evrope, protiv Mađarske.

Francuska, koja je u prvoj fazi odigrala neriješeno sa Švacarskom, dobila Njemačku i Sjevernu Makedoniju, dodala je gas kada je bilo najvažnije.

Francuska je dobila Hrvatsku, slavila je protiv Islanda, a zatim je u pretposljednjem kolu dobila i Austriju, koja je najveće iznenađenje šampionata – 33:28 (15:16).

Tokom prvog poluvremena, djelovalo je da Austrija može do još jednog poviga na šampionatu Evrope, ali je Francuska u nastavku meča bila daleko bolja.

Prevagu na tasu Francuske donijeli su Fabregas sa sedam, Mem sa šest, Nikola Karabatić sa četiri gola. Kod Austrije, Bilik i Huteček su postigli po šest, Veber pet, Božović i Vagner po četiri.

Podsjećanja radi, plasman u polufinale su ranije obezbijedile selekcije Danske i Švedske, a ostaje da se vidi ko će se pridružiti Francuskoj, koji će biti polufinalni parovi. Za kotu broj dva i mjesto u polufinalu, do posljednjeg meča, boriće se Njemačka, Austrija i Mađarska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve