Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Matković i Popadić optimisti pred Grčku

Koliko je Grčka neugodan rival, najbolji je dokaz i posljednji međusobni duel, koji je odigran na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada je pobijedila sa ubijedljivih 10:4.

Hrvatska je u glavama naših najboljih vaterpolista već arhivirana, a do naredne utakmice u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva ostalo je manje od 19 časova.

Grčka sigurno nije tako zvučan rival kao Hrvatska, koja je aktuelni svjetski šampion, ali je već duže vrijeme u samom svjetskom vrhu i izaziva respekt kod svih, pa i kod naših vaterpolista.

Koliko je Grčka neugodan rival, najbolji je dokaz i posljednji međusobni duel, koji je odigran na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada su “Heleni” pobijedili sa ubijedljivih 10:4.

Protiv Hrvatske junak pobjede bio je Dušan Matković, koji se “raspucao” u pravo vrijeme, pa bi i protiv Grčke mogao biti prevaga na vagi.

“Radi se o veoma ozbiljnoj ekipi, ne smijemo da zaboravimo da su Grci aktuelni olimpijski vicešampioni. To je ekipa koja ima izuzetne pojedince, kao i izutne mlade igrače. Treba da utakmicu otvorimo što boljim plivanjem, da nametnemo naš ritam i našu brzu igru. Ako to uspijemo imaćemo dobre šanse da pobijedimo”, dodao je Matković.

Utakmica protiv Hrvatske je pokazala da Crna Gora ima kvalitet da igra sa najkvalitetniji reprezentacijama svijeta, a čini se i da je forma u usponu, što je dodatni argument u završnici Svjetskog prvenstva.

“Meč sa Hrvatskom je bio emotivni rolerkoster, ponosan sam na ekipu, posebno zbog vjere u pobjedu koja je bila na nevjerovatnom nivou. Prekinuli smo seriju teških poraza i nadam se da će to da nam da krila da u naredne utakmice uđemo što jače i bolje”, zaključio je Matković.

Vlado Popadić je već iskusan reprezentativac i od njega se očekuje da i protiv Grčke bude neko ko unosi iskustvo, sigurnost i mir u igru “ajkula”.

Hrvatska je bila veliki favoprit, pogotovo nakon onako nesrećžnog poraza protiv Srbije, ali su naši vaterpolisti pokazali da imaju i kvalitet i snagu da se nose sa najboljima.

“Sigurno da je meč protiv Hrvatske psihiči i fizički bio težak. Igrali smo već u osmini finala protiv evropskog šampiona utakmicu gdje je biti ili ne biti.  Nije lako igrati melč na ispadanje, gdje je jedna lopta mogla da odluči u našu ili njihovu korist. Na našu sreću ta jedna lopta je odlučila u našu korist i sada igramo protiv Grčke, za koju mislim da je, ipak nešto slabija od Hrvatske.

Ulaskom u četvrtfinale Crne Gora je stigla na korak od osvajanja medalje na Svjetskom prvenstvu.

“Siguran sam da meč četvrtfinala može da bude prekretnica i kruna ove nove generacije. Pobjedom u četvrtfinalu ušli bi u borbu za medalje i sami sebi pokazali da možemo da igramo na najvišem nivou u kontinuitetu i na taj način pokazali i drugim reprezentacijama da moraju više i ozbiljnije da računaju na nas”, optimista je Vlado Popadić.

Grčka igra čvrst i tvrd vaterpolo, veoma često na mali broj golova i skoro nikad ne odustaje od svog stila igre.

“Biće tvrd meč kao i u Podgorici, očekujem da obje krenu snažno, nedostaje im Angelos Vlahopulos, što je olakšavajuća stvar za nas. Sigurno neće biti lako, ali idemo na pobjedu  kao i protiv reprezentacije Hrvatske i nadam se pozitivnom rezultatu”, kaže Popadić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve