Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Marušić: Imamo dobru grupu, jednom će doći i rezultat

Pod Goricom su gostovale Italija i Engleska, a 13. novembra (20.45h) će i Holandija sa kojima će naš najbolji državni tim odmjeriti snage u pretposljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Holandija je među najboljim reprezentacijama na svijetu, a sigurno u top tri selekcije sa kojima je igrala Crna Gora.

Pod Goricom su gostovale Italija i Engleska, a 13. novembra (20.45h) će i ,,lale“ sa kojima će naš najbolji državni tim odmjeriti snage u pretposljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ostaje žal što ,,hrabri sokoli“ nemaju šansi da se premijerno plasiraju na veliko takmičenje, ali rival je jednostavno takav – da ekstra motiva neće faliti.

– Sigurno da svaki igrač koji dođe za reprezentaciju ima veliku motivaciju da igra za svoju zemlju. Holandija je favorit, ali i mi se nešto pitamo. Na nama je da izađemo i damo sve od sebe, pa ćemo vidjeti šta će da bude – rekao je Adam Marušić na brifingu u hotelu Podgorica.

Prvotimac rimskog Lacija dodaje:

– Radi se o jednoj od najvećih reprezentacija trenutno. Svi njihovi igrači igraju u najvećim klubovima, tako da nema šta tu mnogo da se dodaje. Ne možemo više da se borimo za Mundijal, ali to ne mijenja ništa. Potrudićemo se da izvučemo maksimum – kazao je dvadeset devetogodišnji momak rođen u Beogradu.

Izabranici Miodraga Radulovića upravo su od ,,oranja“ doživjeli najbjedljivi poraz od početka takmičarskog ciklusa. Utakmica u Ajndhovenu početkom septembra završena je 4:0.

Stekao se utisak da je Crna Gora zaslužila mnogo bolji rezultat, ali je duel na Filips stadionu pokazao kako timovi iz najvišeg ranga surovo kažnjavaju i najsitnije greške.

– Prvo poluvrijeme smo igrali odlično, ali protiv takvih reprezentacija ne smiješ sebi da dozvoliš da napraviš greške, pa i da iz svojih grešaka primiš golove. Naučili smo dosta iz tog duela. Sada treba da budemo skoncetrisani svih 90 minuta, da odigramo na nivou mogunosti, a ako bude tamo – siguran sam da možemo da im napravimo problem. Holandija igra u visokom ritmu i teško je odbraniti se. Jedna su od najboljih reprezentacija, ali na nama je da izađemo na teren i borimo se od prvog do posljednjeg minuta. Imamo pet dana da se pripremimo, analiziraćemo dobru utakmicu što smo odigrali tamo i pripremiti se na najbolji mogući način – ističe Marušić.

Dva kola prije kraja kvalifikacija, ,,crveni“ su četvrti na tabeli, sa 11 bodova.

Što je falilo za bolji učinak?

– Na neke stvari ne možemo da utičemo. Imali smo dosta povrijeđenih igrača u ovim kvalifikacijama, a tako je bilo i u prethodnim. Moramo da nastavimo da radimo, da rastemo kao ekipa, a uvjeren sam da će i rezultati doći kad – tad.

Kako se osjećate kao grupa?

– Imamo jako dobru grupu igrača, jako dobre momke, atmosfera nikada nije manjkala ovoj reprezentaciji. Jednostavno, treba samo da se poklope neke stvari, ima dosta iskusnih igrača i mladih momaka koji nadolaze. Vidim svijetlu budućnost ove reprezentacije – zaključio je Marušić.

Crna Gora naredne subote igra sa Holandijom, a kvalifikacioni ciklus zatvoriće tri dana kasnije duelom sa Turskom, takođe pod Goricom.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve