Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Marušić: Ne razmišljamo o Srbiji, samo o Bugarskoj

Marušiću je jasno zbog čega je susret sa Srbijom važniji javnosti, ali fudbaleri misle samo na start

Adam Marušić kaže da naši fudbaleri ne razmišljaju o duelu sa Srbijom, već su potpuno koncentrisani na susret sa Bugarskom, koji je prvi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Marušiću je jasno zbog čega je susret sa Srbijom važniji javnosti, ali fudbaleri misle samo na start.

“Mi ne razmišljamo o toj utakmici, najvažnija nam je Bugarska, pa ćemo nakon toga razmišljati o Srbiji,” kazao je Marušić na brifingu sa medijima.

On poručuje da je važno da imamo pravu želju i motivaciju od starta duela u Bugarskoj, da ne dozvolimo sebi da jurimo rezultat, kao u nekim ranijim utakmicama.

“Sigurno da svaki igrač treba da ima veliku želju i da od prvog minuta uđe motivisano u utakmicu. Da nam se ne dešava da moramo da jurimo rezultat i da se trgnemo u drugom poluvremenu, nego da od starta budemo spremni i damo svoj maksimum,” kazao je Marušić i dodao:

“Vidio sam statistiku da nikada nijesmo izgubili na startu kvalifikacija i sigurno da bi to značilo, ali ima dosta utakmicu. Nemamo neko moranje pred Bugarsku, znamo šta nam je činiti, moramo da imamo jako veliku želju da ostvarimo tri boda što bi nam puno značilo za naredne utakmice.”

Veliki plus je to što su igrači standardni u klubovima i u dobroj formi.

“Naravno da je jako bitno što imamo jako puno igrača koji igraju dobro u klubovima. Postižu golove, stvaraju asistencije, tako da je jako bitno kada igrač dolazi iz kluba i tamo ima veliku minutažu, što možda dosada nije bio slučaj, jer bilo je puno igrača koji ne igraju timovima, ali to se promijenilo i to je veoma bitna stvar za nas.”

Marušić se ima dosta respekta prema Bugarskoj. Očekuje izjednačenu borbu u grupi.

“Sinoć smo analizirali Bugarsku. Radi se o jednoj reprezentaciji koja ima dosta kvalitetnih igrača, mladih. Analiziraćemo ih opet i vidjeti gdje možemo da ih ugrozimo. Mislim da je grupa izjednačena. Nema upisivanja bodova prije meča, svako može da igra sa svakim i da možemo da budemo u trci za prva dva mjesta.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve