Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Markez: Konačno vozim bez bola

Šestostruki svjetski šampion u elitnoj klasi motociklizma je tako izjednačio najbolji rezultat godine

Mark Markez, velika zvijezda MotoGP trka, kazao je da je zadovoljan nastupom na Velikoj nagradi Japana, koju je završio na četvrtom mjestu.

Šestostruki svjetski šampion u elitnoj klasi motociklizma je tako izjednačio najbolji rezultat godine. Prvi put je kompletirao trku nakon operacije u junu. Više od dvije godine oporavlja se od posljedica teškog loma desne nadlaktice, a uoči trke ostvario je i pol-poziciju u kišnim uslovima.

– Moram reći da sam zaista srećan, iza mene je solidna trka u kojoj je najvažnije to što nijesam osjećao bilo kakav bol. Jedino što sam osjetio je da mi je ruka ,,lijena“, a u finišu sam bio umoran. To je veliki napredak za mene, zbog toga sam mogao da preteknem Oliveiru u završnici. Mnogo je vremena prošlo od kad sam se osjetio komotnim da napanem nekog u finišu trke. Nije loše za drugu trku nakon operacije – rekao je Markez.

Španac je istakao da mora da radi na mnogo toga, prije svega na kontroli brzine i na reakcijama u okolnostima koje ne može predvidjeti. Takođe, istakao je da želi da bude iskren i da trenutno vjeruje da je plasman između sedmog i devetog mjesta na trkama za njega realnost.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve