Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Marija Vuković u Briselu: Spremam se da sezonu završim na pravi način

Naš dijamant sada će pokušati ponovo da zablista…

Marija Vuković nije imala vremena da proslavi najveći uspjeh u karijeri osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu, jer će 2. septembra nastupiti na mitingu Dijamantske lige.

Ono što je bilo izvjesno sada je i zvanično potvrđeno – najbolja crnogorska sportistkinja i rekorderka u skoku u vis 2. septembra biće u elitnom društvu na mitingu Dijamantske lige, koji se održava u Briselu.

“Nijesam se vratila za Crnu Goru nakon takmičenja u Minhenu, jer sam znala da ću nastupiti na Dijamantskoj ligi. Čekala se samo zvanična potvrda, a sada je i to stiglo. Treniram u Atini i spremam se da sjajnu sezonu završim na što bolji način”, istakla je za Pobjedu Marija Vuković.

Prije samo sedam dana, Marija Vuković je u debitantskom nastupu u finalu Evropskog prvenstva uspjela da sa rezultatom 195 centimetara osvoji srebro, dok je sa istim rezultatom šampionka postala Ukrajinka Jaroslava Mahučik.

Najveći uspjeh u karijeri crnogorske skakačice uvis ujedno je i najveći podvig crnogorske atletike u njenoj istoriji, a medalja u seniorskoj konkurenciji, i to u kraljici sportova, svakako je jedan od najvećih dostignuća crnogorskog sporta.

“Puno emocija iz više razloga. U Oregonu na Svjetskom prvenstvu željela sam makar finale, pa možda da budem i blizu medalje. Ipak, ostala sam bez finala i bila sam 10 dana u depresiji. Nekako sam psihički pala, ali onda sam osjetila neku posebnu snagu. Znala sam da mogu, da dobro radim i da je vrijeme da uzmem ono što mi je pripadalo možda i ranije. Uradila sam to zbog porodice, koja je vjerovala više nego što sam ja”, istakla je Vuković.

Četvrto seniorsko prvenstvo donijelo joj je prvo finale – Marija je učestvovala 2010 (kada je bila 21 – 187), 2016. (kada je osvojila 18. mjesto – 185) i 2018. (18 – 181), a u finalu i istorijski uspjeh.

Vuković je tako krunisala sjajnu sezonu – osvojila je zlato na Mediteranskim igrama sa rezultatom 192. Prije toga, crnogorska rekorderka imala je zapažene nastupe – osvojila je miting u Atini „Filothei Women Gala“ sa preskočenih 195, a miting u Kalitei završila je sa rezultatom 188, a prethodno je u Kefaloniji preskočila 193, a u Kalamatiju 195 centimetara.

U Oregonu na Svjetskom prvenstvu sa rezultatom 190 cm osvojila 14. mjesto i propustila priliku da dođe do finala, dok je na mitingu Dijamantske lige osvojila četvrto mjesto sa rezultatom 188.

Naš dijamant sada će pokušati ponovo da zablista…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve