Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Marija Vuković ponovo najbolja: Nadam se da ću u Parizu 2024. predstavljati Crnu Goru

Naša atletičarka osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu, što je prvo odličje za crnogorsku atletiku sa šampionata Starog kontinenta

Drugu godinu zaredom, Marija Vuković najbolja je sportisktinja Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Naša atletičarka osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu, što je prvo odličje za crnogorsku atletiku sa šampionata Starog kontinenta.

Nakon što je iz ruku predsjednika COK-a Dušana Simonovića dobila priznanje, nije krila emocije.

“Evropska medalja koja je došla nakon 12 godina je velika nagrada za mene. Ovo priznanje države i Crnogorskog olimpijskog komiteta puno znači, iako se nisam nadala da ću ga opet dobiti jer su sportisti napravili sjajne rezultate i usrećili zemlju, kao i ja. Nadam se da ću u sljedećoj sezoni nastaviti sa dobrim rezultatima i da će ova medalja donijeti veće samopouzdanje meni. Nadam se da ćemo dogodine pričati o Parizu 2024. godine, gdje bih voljela da ponovo predstavljam svoju zemlju”, rekla je Marija Vuković.

Pored srebra u Minhenu, Marija Vuković je ove godine bila i šampionka Mediterana, bronzana sa prvenstva Balkana, a prvi put je sa uspjehom nastupala i na mitinzima Dijamantske lige.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve