Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Malo vremena za pripremu meča koji se mora dobiti

Košarkaši Budućnost Volija večeras (19 h) dočekuju Hamburg, u 1. kolu grupe D Evrokupa

Večerašnjom utakmicom u “Morači” sa njemačkim Hamburgom (19 časova), manje od 48 sati od završetka derbija u Beogradu i tijesnog poraza od Crvene zvezde (69:65), košarkaši Budućnost Volija otvaraju i “drugi front” u ovoj sezoni. Za podgorički klub kreće 16. sezona u Evrokupu, u kojem su “plavi” u četiri navrata stizali do četvrtfinala, što je i proklamovani cilj za ovu sezonu. Za takav cilj je potrebno što više pobjeda u grupnoj fazi (18 mečeva), a prva prilika je protiv njemačkog tima, protiv kojeg, bez obzira na sve, crnogorski šampion ima imperative pobjede.

A za Budućnost počinje period u kojem će, zbog igranja na dva fronta, biti manje vremena za trening, koji je, zbog kasnog okupljanja prijeko potreban timu Vladimira Jovanovića…

– Volio bih da kažem da željno iščekujemo tu utakmicu i da sam srećan što počinje Evrokup, iako smo se za to spremali od početka naših kratkih priprema. Međutim, uz sve probleme i posebno utakmicu koju smo odigrali prije 24 sata sa Crvenom zvezdom, nećemo imati ni 48 sati do utakmice sa Hamburgom. Na sve to imam oi probleme što se tiče rostera, prije svega mislim da odsustvo Kabe, koje je u ovom trenutku toliko ozbiljno da neće moći ni tako brzo da se vrati na teren. Pokušaćemo taj jedan dan da iskoristimo na najbolji mogući način da se spremimo za ekipu Hamburga – kazao je Jovanović.

Hamburg je prošle sezone debitovao u Evrokupu, bio je sedmi u svojoj grupi, sa šest pobjeda i 10 poraza, a onda je, kao Budućnost, eliminisan u osmini finala od Valensije (98:80). I Hamburg je puno mijenjao ovog ljeta, a u ovogodišnjem sastavu ima samo trojicu igrača sa iskustvom igranja u Evrokupu, a nijednog u bekovskoj liniji.

Hamburg je član Bundeslige od sezone 2019/20, a posljednje dvije sezone je bio sedmi u ligaškom dijelu, dok je u četvrtfinalu plej-ofa gubio od Able, odnosno Bona.

– Hamburg je tim koji je pokazao zavidan nivo igre u njemačkoj ligi. Ima dvije pobjede i poraz od Albe u meču koji je skoro cijelo vrijeme bio u egalu, mislim da su na kraju imali šut za egal ili pobjedu. To je tim koji igra veoma brzo, zadržali su stil igre koji su imali u prethodnim sezonama, iako su promijenili trenera i igrače. Radi se o polivalentnom timu, imaju dva jako dobra plejmejkera Mekaluma i Samara, koji su potpuno različitih načina igre, šutera Vudarda, dva sasvim različita centra, njemačkog reprezentativca Volfart-Botermana, te Čajldsa koji donosi dozu agresivnosti. Biće jako teško naći način da se odigra na pravi način…”, kazao je Jovanović i naglasio:

– Analiza meča sa Crvenom zvezdom pomoći će u pripremi duela sa Hamburgom.

Da izvučemo pouke iako nemamo mnogo vremena i da se spremimo za Hamburg. Vrlo je bitno da uđemo koncentrisano, sa snagom ćemo biti upitni i, normalno, nadam se da će i navijači da dođu u što većem broju na otvaranju sezone u Evrokupu i daju podršku koja nam u ovom trenutku stvarno treba – zaključio je trener “plavih”.

Kamenjaš: Trebaće mnogo energije i truda da ispratimo njihov ritam

Zbog izostanka Alfa Kabe, trenutno jedini centar u ekipi, Kenan Kamenjaš je protiv Crvene zvezde imao veću odgovornost i više obaveza pod koševima. Tako će biti i protiv Hamburga.

– Treba, priije svega, da se odmorimo i dobro pripremimo za meč sa Hamburgom koji je veoma nezgodna ekipa, koja uzima mnogo šuteva iz tranzicije, ali ima i dobar pozicioni napad. Biće to utakmica sa velikom potrošnjom, biće nam potrebno mnogo energije i truda da ispratimo njihov ritam i nadam se slavimo na kraju – kazao je Kamenjaš.

Iako je konstantno bila u minusu, Budućnost je do samog kraja “disala za vratom” šampionu ABA lige, koji je slavio 69:65.

– Doživjeli smo tijesan poraz od Zvezde, imali smo dvije šanse na kraju, da ih iskoristimo i pobijedimo. Ali, pala nam je koncentracija u tim momentima, napravili smo jedan ofanzivni faul i izgubili jednu loptu na veoma košarkaški glup način. Međutim, nemamo puno vremena da razmišljamo o toj utakmici, jer nas očekuje meč protiv Hamburga – zaključio je Kamenjaš.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve