Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Makabi napravio brejk i poveo u Atini, Real počistio Baskoniju

Real Madrid slavio je u prvom meču plej-of serije sa 90:74 (26:17, 22:20, 22:16, 20:21) i tako stekli prednost u borbi za plasman na fajnal-for.

Košarkaši izraelskog Makabija slavili su u Atini protiv Panatinaikosa 91:87, u prvom meča četvrtfinala plej-ofa Evrolige i tako napravili brejk u četvrtfinalu plej-ofa.

Poslije dobrog starta gostiju, Pao je preuzeo kontrolu nad utakmicom sredinom druge dionice. Prednost je rasla do maksimalnih 56:44 početkom trećeg perioda.

Ipak, Makabi korak po korak uspio je da se vrati. Vejd Boldvin je na osam minuta do kraja poentirao polaganjem za 73:73.

Makabi je zakucavanjem Džoša Niba na manje od dva minuta do kraja stekao prednost 87:82, koja je u dva napada domaćih anulirana.

Poslije tajm-auta Braun poentira iz ulaza preko Nana za 89:87. Uslijedila je greška iskusnog Kostasa Slukasa koji je bacio loptu pravo u ruke Klivlendu. Prva izgubljena lopta na meču i to u presudnom momentu.

Najbolji kod Makabija Bonzi Kolson sa 18 poena uz dva skoka, a pratili su ga Lorenco Braun sa 16 poena, četiri skoka i tri asistencije, Vejd Boldvin sa 15 poena uz sedam skokova.

U ekipi Panatinaikosa istakao se Matijas Lesor sa 22 poena i šest skokova, dabl-dabl je ostvario Kostas Slukas sa 12 poena i 13 asistencija, a dvocifreni su bili još i Džerijan Grant i Marius Grigonis sa po 11.

Jedan od trojice sudija u Atini bio je Podgoričanin Miloš Koljenšić.

Novi okršaj u “Oaka” areni igra se 25. aprila.

U drugom meču večerašnjih mečeva četvrtfinala plej-ofa košarkaši Real Madrida počistili su Baskoniju Duška Ivanovića.

Real Madrid slavio je u prvom meču plej-of serije sa 90:74 (26:17, 22:20, 22:16, 20:21) i tako stekli prednost u borbi za plasman na fajnal-for.

Real je od starta utakmice vodio i već u prvoj četvrtini stekao dvocifrenu prednost – bilo je 25:11, ali je u završnici tog perioda Baskonija smanjila rezultat.

Nije Real večeras imao nekog posebno raspucanog košarkaša koji je odskočio igrom i učinkom, već snažam kolektiv u kojem su svi igrači na parketu dali svoj doprinos da se pobijedi uvijek za njih neugodna Baskonija.

Najveću prednost Real je imao početkom posljednje četvrtine kada je serijom 9:0 stekao 24 poena prednosti – bilo je 77:73 nakon trojke veterana Serhija Ljulja.

U završnici meča Madriđani su se malo opustili što su izabranici Duška Ivanovića iskoristili da smanje prednost domaćina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve