Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Luković optimista: Dobićemo Budućnost i sve utakmice do kraja

Izabranici Mihaila Pavićevića su porazom od Partizana u prošlom kolu itekako zakomplikovali put ka plej-ofu, iako su trenutno prvi na nekompletnoj tabeli regionalnog takmičenja.

Seriju odlučujućih utakmica u borbi za plej-of ABA lige, košarkaši Mornara otvorili su prošlog vikenda porazom u Beogradu od Partizana.

Tim porazom su izabranici Mihaila Pavićevića itekako zakomplikovali put ka plej-ofu, iako su trenutno prvi na nekompletnoj tabeli regionalnog takmičenja.

Posebno što ih u finišu očekuje paklen raspored i mečevi sa direktnim konkurentima za razigravanje za titulu. A već u ponedjeljak ih čeka novi derbi, u ”Topolicu” stiže zahuktala Budućnost Voli (skor 17-3). U tom meču Mornar (17-5) ima samo jedan izbor – da pobijedi i tako ostane u trci za prva četiri mjesta…

– Imali smo taj nesrećni poraz od Partizana, gdje nismo dobro ušli u utakmicu. Ali imali smo cijelu neđelju da se spremimo za Budućnost. Idemo na pobjedu, koja nas vodi među prve četiri ekipe za plej-of. Za nas je derbi protiv Budućnosti vrlo važan meč, a mi očekujemo pobjedu, kaže za Arenu Uroš Luković, centar barskog tima.

Luković ističe da poraz protiv Partizana nije uzdrmao ekipu Mornara, i da će se to vidjeti protiv Budućnosti.

– Atmosfera u klubu je sjajna, ima hemije, ima svega. Mislim da ćemo mi slaviti u tom derbiju, poručuje Luković.

Budućnost je u ovom trenutku najnezgodniji rival za Mornara. Podgoričani igraju u vrhunskoj formi, što je u prošlom kolu na svojoj koži najbolje osjetila Crvena zvezda, koju su u ”Morači” porazili sa ubjedljivih 83:63…

– Dejan Milojević radi odličan posao. Poznajem ga lično, on umije da motiviše ekipu, da je digne. Mislim da Budućnost pod njegovim vođstvom igra baš dobro.

Mornar će odmorniji dočekati derbi protiv Budućnosti, jer će između meča sa Podgoričanima imati osam dana za pripreme. U tom periodu, Budućnost je igrala derbi sa Crvenom zvezdom i dva meča protiv Monaka u četvrtfinalu Evrokupa, pa će Barani, svakako, odmorniji dočekati crnogorski derbi.

– Kako da ne, pored tih utakmica oni su imali i putovanja, a to nije nimalo lako. Sigurno će biti određenog umora kod njih. Ali svejedno, to je derbi, svaki igrač daje sve od sebe, posljednji atom snage. Tako će biti u poneđeljak, kod obje ekipe, ističe Luković.

Mornar u posljednja četiri kola igra tri meča protiv direktnih konkurenata za plej-of, kod kuće protiv Budućnost Volija i Cedevita Olimpije (16-4), te u gostima protiv Igokee (17-4), uz gostovanje uvijek neugodnom FMP-u (8-12).

– Sva četiri meča ćemo dobiti do kraja. To vam garantujem 100 odsto, otimista je Uroš Luković.

Uroš Luković je kazao da je Džejkob Pulen počeo da trenira sa ekipom.

– Ali ne znamo još hoće li moći da igra protiv Budućnosti. On je još pod znakom pitanja, ništa nije sigurno. Vajthed je bolje, svi ostali smo zdravi. Imali smo vremena da se spremimo za Budućnost – rekao je centar Mornara.

Pulen je posljednji meč za Mornar odigrao 24. januara u ”Topolici” protiv Crvene zvezde, kada je i povrijedio koljeno. Vajthed se u prošlom kolu protiv Partizana vratio na teren, a pauzirao je od trećeg februara i meča u Kazanju protiv UNIKS-a, u Evrokupu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve