Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Katalonci petardom do četvrtfinala, Redsi pokorili Alijans arenu (VIDEO)

Barselona na Nou kampu je ubjedljivo savladala Lion 5:1 i na velika vrata se plasirali u četvrtfinale.

Gotovi su posljednji revanš mečevi osmine finala u Ligi Šampiona.

Barselona na Nou kampu je ubjedljivo savladala Lion 5:1 i na velika vrata se plasirali u četvrtfinale.

Mesi je bio dvostruki strijelac u 18. i 78 minutu, kao i Kutinjo u 38., Pike u 81 i Dembele u 86. minutu. Počasni gol za dječake postigao je Tusart u 58. minutu meča.

Podsijetimo se, katalonci pred ovaj duel su ušli bez prednosti, budući da je meč na Olimpik parku završen bez golova.

U drugom duelu Bajern iz Minhena u Alijans areni je razočarao svoje navijače i izgubio od Liverpula 1:3.

Redsi su se večeras iskupili za duel u Enfildu bez golova i obezbijedili plasman u četvrtfinale.

Mane je bio dvostruki stijelac u 26. i 84. minutu kao i Van Dajk u 69. minutu.

Jedini gol za Bavarce mogu zahvaliti Liverpulovom štoperu Matipu koji je u 38 minutu u pokušaju da izbije loptu sam sebi poslao u mrežu.

 

Barselona – Lion 5:1 (0:0)

foto EPA

Tok meča:

Dobra prilika za Barsu već u četvrtom minutu. Lionel Mesi je primio dobar pas na rubu šesnaesterca i pucao uz lijevu stativu, ali je golman odlično reagovao i odbranio mu šut.

Penal za Barselonu u 16. minutu. Szimon Marsiniak je svirao faul nakon što je Džejson Denajer srušio protivnika u svom kaznenom prostoru i Lionel Mesi hladnokrvno realizuje penal 1:0 za Barsu. 

Dobra prilika za Lion u 20. minutu. Musa Dembele je ostao nemarkiran na rubu šesnaesterca nakon centaršuta i pucao je odmah pokraj lijeve stative. Kakva je to šansa bila!

Novi gol Barse u 31. minutu. Luis Suarez je lijepo odigrao u šesnaesterac, a loptu je primio Filipe Kutinjo. Mirno je poslao loptu u mrežu iz blizine. 2:0.

Szimon Marsiniak je izvadio žuti karton, a dobio ga je Fernando Markal  zbog ružnog starta u 33. minutu meča.

Izmjena za Lion u 34. minutu. Povrijeđeni Entoni Lopes  napušta igru, a ulazi Matje Gorželin.

Nova šansa Barse u 34. minutu. Luis Suarez  se našao u odličnoj šansi i pucao je s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla malo pored lijeve stative.

Još jedan pokušaj Katalonaca u 41. minuti. Lionel Mesi  je bio u sjajnoj šansi u petercu i pucao u donji lijevi ugao, ali je Matje Gorželin to fantastično odbranio.

Musa Dembele je dobio žuti karton u nadoknadi vremena. Szimon Marsiniak ga je kaznio jer je složio na pod protivničkog igrača.

Kakva šansa u 48. minutu. Lionel Mesi je iz blizine pucao lijevo, ali je obrambeni blokirao šut.

Karton za Barselonu u 49. minutu. Dobio ga je Klement Lenglet zbog grubog starta.

Gol za Lion u 59. minutu. Lukas Tusart  je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme kako bi došao do odbijanca unutar šestnaesterca i zakucao loptu nisko uz lijevu stativu . Zatražen je VAR i gol je potvrđen. To je 2:1.

Barsa opet priprijetila u 68. minutu. Filipe Kutinjo  je primio sjajan pas, ali nije iskoristio veliku šansu u šesnaestercu. Pucao je lijevo pored gola.

Zamjena za Barselonu u 70. minutu. Filipe Kutinjo je zamjenjen, a ulazi Ousmane Dembele.

Izmjene i za Barselonu i Lion u 74. minutu. Za dječake ulazi Bertrand Traore umjesto Memfisa Depaja, a za katalonce ulazi Arturo Vidal umjesto Artura.

Gol za Barsu u 78. minutu. Lionel Mesi  je napravio sjajan solo prodor i pucao unutar šesnaesterca. Matje Gorželin nije uspio obraniti šut, a lopta je ušla u donji lijevi ugao. Rezultat je sada 3:1.

Novi Barsin gol u 81. minutu. Mesi pokazuje odličan pregled igre i poslao je loptu koju sjajno primio Žerard Pike i mirno ju zakucao u gol iz blizine. Rezultat je 4:1.

Posljednja izmjena za Barsu u 83. minutu. Nelson Semedo ulazi a izlazi Serđi Roberto.

Petarda Barse u 86. minutu. Ousmane Dembele je primio odličan pas u šesnaestercu i izbio sam na golmana. Pucao je nisko u lijevi ugao i zabio.

I to je to Barselona se lako plasirala u četvrtfinale Lige Šampiona.

Bajern – Liverpul 1:3 (0:0)

Tok meča:

Sjajna prilika za Bajern u devetom minutu. Tiago Alkantara je primio precizan pas na rubu šesnaesterca i dobro pucao na gol, ali na njegovu nesreću, lopta je prozujala nekoliko centimetara iznad prečke.

Neočekivana izmjena u 13. minutu. Jirgen Klop je prisiljen napraviti neplaniranu zamjenu jer je Džordan Henderson povrijeđen i mijenja ga Fabinjo.

Odlična prilika redsa u 25. minutu. Roberto Firmino je ostao nemarkiran na rubu šesnaesterca nakon centaršuta pucao, ali lopta mu je završila pored desne stative.

Kakav gol Liverpula u 26. minutu. Sadio Mane je pobjegao odbrani i s ruba šesnaesterca prebacio golmana. Manuel Neuer je bio nemoćan. Rezultat je sada 0:1.

Sjajna prilika za redse u 35. minutu. Odlično je loptu u šesnaestercu primio Endrju Robertson (Liverpul). Opalio je bombu u lijevu stranu gola, ali je golman bio spreman i fantastično mu odbranio.

Autogol za Bajern u 39. minutu. Joel Matip je pokušao presjeći protivnički pas, ali je zabio autogol i rezultat je 1:1.

Daniele Orsato je pokazao žuti karton u 43. minutu za grubi faul koji je napravio Fabinjo.

Sjajna prilika Liverpula u 50. minutu. Mohamed Salah  je primio precizan pas na rubu šesnaesterca i snažno pucao na gol, ali je golman bio spreman i brani mu šut.

Zamjena za Bajern u 61. minutu. Izlazi Frenk Riberi, a mijenja ga Kingsli Koman.

Daniele Orsato je pokazao žuti karton u 63. minutu . Žoel Matip (Liverpul) se nema zašto čuditi jer je start bio prežestok.

Novi karton u 65. minutu za Bajern. Nakon grubog starta zaradio ga je Tiago Alkantara.

Novi gol Liverpula u 69. minutu. Virdžil Van Dajk je ispratio korner i pokazao svoj nos za gol kada je mirno postavio glavu i izbliza zabio u donji lijevi kut. Rezultat je 1:2.

Izmjena za Bajern u 72. minutu. Svoj današnji nastup je završio Havi Martinez. Dao je sve od sebe, a sada će ga zamijeniti svježi Leon Gorecka.

Nova zamjena za Bavarce u 79. minutu. Renato Sančez ulazi umjesto Džejmsa Rodrigeza.

Nova izmjena Liverpula u 83. minutu. Roberto Firmino ne može više i napušta teren. Divok Origi ulazi umjesto njega.

Sudac današnje utakmice Daniele Orsato je odlučio pokazati žuti karton za igrača Bajerna u 84. minutu. Zaradio ga je Renato Sančes za prežestok start.

Novi gol redsa u 84. minutu. Sadio Mane  je utrčao na centaršut i savršeno pogodio glavom lijevi dio gola. Golman je bio nemoćan.

Izmjena za Liverpul u 87. minutu Klop je odlučio da će igru napustiti Džejms Milner, a zamijenit će ga Adam Lalana.

Endrju Robertson (Liverpul) dobija žuti karton za grubi start u nadoknadi vremena.

I to je to Liverpul se plasirao u četvrtfinale.

Trener Barselone Enrike Valverde zbog povreda večeras ne može računati na Rafinju i Vermalena, a u startnoj postavi su: golman Ter Štegen, štoperi: Lenglet i Pike, bekovi: Alba i Roberto, vezisti: Buskets, Artur i Rakitić,  a najistureniji u napadu su: Kutinjo, Suarez i Mesi.

U timu dječaka zbog povrede ne igra Amine Guiri, a u prvoj postavi igraju: golman Lopes, štoperi: Denajer i Marselo, bekovi: Mendi i Duboas, vezisti Ndombele, Tusart, Markal i Fekir, a u napadu su Depaj i Dembele.

Glavni arbitar u ovom meču je Poljak Szimon Marsiniak.

U drugom duelu Niko Kovač ne može da računa na četiri igrača. Zbog crvenog kartona u prošlom duelu ne igra Tomas Miler, kao i zbog žutih kartona Džošua Kimič, a zbog povreda ne igraju ni Roben ni Toliso.

Bavarci večeras igraju s sljedećom postavom: golman Nojer, štoperi: Humels i Šule, bekovi: Rafinja i Alaba, vezisti: Alkantara, Martinez i Rodriges, a u napadu Riberi, Levandovski i Gnabri.

Redsi zbog povreda ne računaju na Gomeza, Kejtu i Okslade – Čemberlejna, a u startnoj postavi Jirgena Klopa igraju: golman Alison, štoperi: Matip i Van Dajk, bekovi: Aleksander-Arnold i Robertson, vezisti: Milner, Henderson i Vijanaldum, a najistureniji u napadu su Salah, Firminjo i Mane.

Duel u Minhenu sudi Italijan Daniele Orsato.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve