Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Rukometašice Budućnosti bez Đine protiv Kopenhagena

Izabranice Dragana Adžića imaće novu priliku da pokažu da su napredovale i kada su igre van “Morače” u pitanju, ali i da upišu supervažan trijumf za što bolju poziciju pred četvrtfinale.

Rukometašice Budućnosti sjutra će igrati važan meč Lige Šampiona protiv Kopenhagena u Danskoj, koji počinje u 13:30 časova.

Foto: Cdm.me

Izabranice Dragana Adžića imaće novu priliku da pokažu da su napredovale i kada su igre van “Morače” u pitanju, ali i da upišu supervažan trijumf za što bolju poziciju pred četvrtfinale.

Rival će biti Kopenhagen, tim koji je na startu glavne runde lagano odrađen u Podgorici iako konačnih 29:27 to možda ne govore.

“Čeka nas teško gostovanje protiv ozbiljne ekipe. Inače su za nas gostovanja bila teška, ali smo se ozbiljno spremile”, poručila je juče pred put u glavni grad Danske Tatjana Brnović.

Pivotkinja dvostrukog prvaka Evrope, baš kao i njene saigračice, dobro znaju kvalitete narednog rivala.

“Timski igraju vrlo dobro, u tranziciji su brze i efikasne, daju dosta golova, a u odbrani su sve bolje”, istakla je Brnovićeva.

“Kroz danski šampionat dopunjuju igru i nadovezuju se kako takmičarski dio sezone odmiče. Biće nam zaista teško, ali daćemo sve od sebe da odigramo onako kako želimo”

A recept za takav tim je takođe poznat…

“Prije svega jedan od glavnih ciljeva i ono čemu ćemo težiti je da ih spriječimo u tranziciji i uzmemo im najjače oružje brzu igru, karakterističnu za skandinavske ekipe. Vjerujem da ćemo se i u pozicionoj odbrani podići”, nema dilemu Tatjana.

Zbog povrede Budućnost će u Skandinaviji biti oslabljena neigranjem Đurđine Jauković.

“Hendikep je to, nema sumnje. Nismo do sada igrali bez Đine, ali potrudićemo se baš i zbog toga da damo, a moraćemo, i više od onoga što možemo i zajedno da dođemo do pobjede u Danskoj”, istakla je Brnovićeva.

Na kraju još malo o Kopenhagenu, koji je daleko od odbrane koju igra Odenze upravo tim protiv kojeg je Budućnost upisala i jedini trijumf u gostima ove sezone.

“Kako ih gledamo kroz domaći šampionat sve su bolje, slobodnije i agresivnije, ali svaka odbrana ima svoje slabe strane”, zaključila je Tatjana Brnović.

Budućnost je trenutno trećeplasirana u grupi 1 glavne runde sa 10 bodova po bod više od nje imaju Rostov i Mec, dok je Kopenhagen na četvrtoj poziciji sa četiri boda.

Nakon ovog kola “plave dame” očekuju još dueli sa Rostovom u “Morači” i gostovanje kod Bresta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve