Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: PSŽ lovi drugo, Siti prvo finale

Pari Sen Žermen ili Mančester siti? Prvi duel je večeras na “Parku prinčeva” u Parizu (21 h)

Dva kluba koja u vitrinama još nemaju najsjajniji evropski trofej, koja po istoriji i tradiciji ne pripadaju eliti, ali koja novcem – barem tako izgleda – posljednjih godina mogu sve da kupe, koja su u rukama super-bogatih arapskih šeika, boriće se večeras i za šest dana za plasman u finale Lige šampiona.

Pari Sen Žermen ili Mančester siti? Prvi duel je večeras na “Parku prinčeva” u Parizu (21 h).

 

”Sveci” su prošle sezone igrali finale Lige šampiona – do sada, jedino u klupskoj istoriji, ali su zaustavljeni od moćnog Bajerna, kome su se revanširali prije 20-ak dana u četvrtifinalu ovogodišnjeg izdanja.

– Mančester siti je tim top-klase, ali takav je i Bajern, pa smo uspjeli da prođemo dalje, dodao je Nejmar.

Siti je favorit – i u dvomeču sa Parižanima, i u večerašnjem meču u gostima, a bukmejkeri mu daju najveće šanse od četiri polufinalista da osvoji pehar. Nikada u istoriji, međutim, Mančester siti nije igrao finale, piše li se istorija?

– Znamo da će nam biti teško u obje utakmice. Oni će imati šanse. Svi znaju kakav PSŽ ima kvalitet. Ali, ovo je polufinale Lige šampiona, šta drugo da očekujete? Moramo da uživamo u pritisku i situaciji u kojoj smo, rekao je Pep Gvardiola, trener Sitija.

– Zahvalni smo na ovoj prilici. Nekim klubovima je normalno, ali je za nas ovo rijetkost. Mi nismo elita ovog takmičenja, ali želimo to da postanemo, dodao je Katalonac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve