Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Mladost je adut rukometašica Budućnosti

Podgorički tim osloniće se na mlade igračice, a peh krajem avgusta – povreda Katarine Džaferović, poremetio je dosta stvari na poziciji desnog beka

Rukometašice Budućnosti će 11. septembra u Koprivnici sa Podravkom odigrati prvi meč u Ligi šampiona.

Kao i prošle sezone, kada su zbog povreda i oporavka od korone u Hrvatsku stigle bez najboljih, a šansu dobile mlađe – debitantkinje u elitnom takmičenju. Falilo je kadra tada, pa je i predsjednica Radmila Petrović pomogla ekipi.

Zbog okolnosti koje im nijesu išle u prilog ,,plave“ su doživjele poraz, a sada žele da poprave utisak. Istina, u sastavu koji nije ni blizu po kvalitetu prošlogodišnjem, a Podravka je jača, ali sa željom da već na startu pokažu da godine i neiskustvo nijesu prepreka na putu cilja. A cilj je da se prođe jaka grupa u konkurenciji FTC-a, Bresta, Bukurešta, Rostova, Borusije iz Dortmunda i Esbjerga. Težak posao, ali, prije svega, mnoge debitantkinje, pokazale su u pripremnom periodu da možda i mogu i do preko svojih granica. Od iskusnijih, mada godine to ne pokazuju, tu su kapitenka Tatjana Brnović, Ivona Pavićević, Valerija Maslova…

– Totalno nova ekipa, ali za kratko vrijeme sam vidjela odlične stvari i veoma sam zadovoljna. Imamo dobru komunikaciju, energiju, djevojke se trude da poštuju dogovore, sve dobro izgleda, a mislim da smo nagovijestile lijepu priču u Sloveniji kada smo od onakvog Krima izgubile samo tri gola, kazala je Pavićević.

Podgorički tim osloniće se na mlade igračice, a peh krajem avgusta – povreda Katarine Džaferović, poremetio je dosta stvari na poziciji desnog beka.

– Iskreno to što je ekipa mlada ne vidim kao problem, već kao adut. Nemamo pritisak, zbog čega svaka treba da igra rasterećeno i da se fokusira na sebe, na to što radi i da pruži maksimum.

Kako Budućnost treba da igra?

– Adut Budućnosti kao uvijek je odbrana i vraćanje. Posvećene smo ovim stvarima jer želimo da ih do detalja na pravi način pokažemo na terenu. Svjesne smo, naravno, da samo iz kvalitetne odbrane u napadu možemo da prenesemo dobar osjećaj.

Upravo će odbrana biti na velikom ispitu u subotu u Hrvatskoj.

– Analiziramo Podravku koja je dobra na svim pozicijama. Bolji su u odnosu na prošlu godinu. Dobro trče, zbog čega ćemo i morati da odgovorimo pravovremenim vraćanjem Daćemo maksimum i potrudićemo se da izvučemo najbolje.

Pavićević je u pripremnom periodu, po dolasku sa Olimpijskih igara, pokazala visok stepen koncentracije. Pogađala je sa malo promašaja, a u odbrani je, po običaju, odgovorila zadacima.

– Osjećam se odlično, živjela sam za ovaj trenutak, jedva sam čekala da dobijem šansu i igram za svoj klub. Za mene je ovo veliki izazov i prihvatam ga. Spremna sam psihički i fizički, a iskreno jedva čekam da sve krene. Imam cilj i ostvariću ga, poručila je Pavićević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve