Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Ljubica Nenezić u pripravnosti: Već su me zvali da se vratim

Rukometni savez Rumunije najbliži je odluci da se prvenstvo nastavi 31. maja. Naša golmanka je spremna na obje opcije

Ljubica Nenezić je u stanju pripravnosti, koferi su dopola puni, a četvrtog maja znaće da li će se vratiti u Rumuniju i sa Bistricom krenuti u prvenstvenu trku za bodove.

Nenezić, Foto: Rukometnizurnal.com

Rukometni savez ove zemlje najbliži je odluci da se prvenstvo nastavi 31. maja. Naša golmanka je spremna na obje opcije.

“Klub je tražio da se vratim iako nijesu sigurni da će liga da počne. Predložili su mi da se obratim prvo rumunskoj ambasadi, a onda, eventualno sa potvrdom da krenem na put. Mislim da je to veliki rizik jer bih morala kolima da vozim do Bistrice. Shvatila sam da bih tamo odradila test na korona virus i ako sam negativna ne bih išla u karantin. Inače, moj klub prvog maja počinje sa treningom. Prvo u grupama, po troje, ali ne u dvorani”, ispričala nam je crnogorska reprezentativka.

U klubu je pet strankinja.

“Sve su u Rumuniji osim Brazilke i mene. I one tamo čekaju na odluku. Ali, definitivno, ako odluče da liga krene 31. maja i ako dobijem potvrdu moraću da se vratim. Šta da radim, imam ugovor sa njima. Mada, mislim da se liga neće nastaviti”.

Do tada Ljubica će raditi kod kuće. Svakodnevno je aktivna.

“Iz kluba, na dnevnom nivou, dobijam plan i program, a dužna sam na kraju dana da im pošaljem snimak treninga”.

Pribojava se povreda. Razumljivo.

” Opasno je, prije svega zbog duge pauze, ući u neki jači rad. Ogroman je rizik od povreda. U jednu ruku voljela bih da se liga nastavi, uželjela sam se rukometa, kao i svi, ali, opet, svjesna sam i ja rizika. Tako da bi najbolje bilo da proglase kraj kao što su uradili Njemci, Danci, Francuzi, Rusi i ostali. Treninge u kućnom ambijentu bilo je teško organizovati”.

Mnoge stvari nije mogla da primijeni.

“Zahtjevno je bilo zbog više stvari. Kao i svi, nijesam imala uslova za normalan golmanski trening. Istina, pokušavala sam da odradim neke vježbe kod kuće, ali je bilo teško. Dobro bi bilo, kad se steknu uslovi, da treniram sa trenerom Novakom Ristovićem, Marinom Rajčić i Anstasijom Babović. Kad bi mogli da organizujemo golmanske treninge, ali sad to ne možemo”.

Ljubica bi mogla da uđe u probleme ako liga krene jer neke stvari ne može da podigne do nivoa u zakazanom terminu.

“Upravo bi golmani mogli da imamo problema sa špagom. Pretpostavljam da mišići na to nijesu spremni ili za neku drugu dublju reakciju. Što se tiče kondicije, ne bi možda bilo toliko problema. Trčim koliko mogu, a opet zavisim od vremena i mjesta. Ali je teško u dijelu golmanskih reakcija. Pokušala sam u dvorištu da pravim neki mini golmanski trening, ali nije to to”.

Vrijeme kod kuće iskoristila je da se sa porodicom ponovo spoji, daljina radi svoje…

“Bila sam sa porodicom i uživala sam. Nije mi bilo dosadno, ali, fali mi rukomet”.

Iako su mnogi klubovi u rumunskoj ligi već sada suočeni sa problemima zbog finansija, klub naše gomanke odgovorio je zadatku.

“Plate su nam redovne, umanjene su, ali ne kao u ostalim klubovima. Umanjene su samo 25 posto. Među rijetkima smo ispoštovani i stvarno svaka im čast”.

Od naredne sezone Ljubica će, najvjerovatnije, u Evropu sa novim klubom.

“Dogovorila sam se sa Brailom. Tamo ću od naredne godine sa Sanjom Premović. Jedva čekam da počne nova sezona i da se sve ovo završi. Mislim da sam napravila pravi izbor. Braila je trenutno peta na tabeli. Ako se liga nastavi i oni će nastaviti borbu za Evropu”.

Bivša golmanka Budućnosti igrala je u Mađarskoj, Turskoj, i sada u Rumuniji.

“Liga je naporna zbog putovanja, ali sviđa mi se jer je jaka, a meni je to bilo potrebno. Željela sam da branim što više i smatram da sam napravila dobar potez”.

Uželjela se reprezentacije. Jedva čeka okupljanje, posebno martovske kvalifikacije za Olimpijske igre.

“Žao mi je zbog svega, ali imamo vremena da se spremimo. Jedva čekam novo okupljanje i susret sa djevojkama. Sigurna sam da ćemo sa još većom željom u nove obaveze”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve