Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ljubav Piksija prema reprezentaciji Srbije košta FSS osam miliona eura

Nesuđeni predsjednik FSS Nemanja Vidić u velikom velikom intervjuu za list NIN govorio o brojnim problemima u srpskom fudbalu. 

Mnogi u Srbiji sumnjaju u stručnost Dragana Stojkovića, koji je bio fudbalska legenda nekadašnje Jugoslavije i Crvene zvezde, ali je kao trener i selektor pokazao broje slabosti.

I pored toga pokazao se kao miljenik sreće, pa je uz ogromnu naklonost fortune Srbiju odveo prvo na Svjetsko prvnstvo, gdje je doživio rezultatski fijasko, a potom i na Evropsko prvenstvu i ostavio Crnu Goru još jednom bez velikog takmičenja.

Igre koje je reprezentacija Srbije pokazala tokom njegovog “selektorovanja” su daleko od kvaliteta tima, ali je sreća često presudan faktor, tako je bilo i u nedavno završenim kvalifikacijama, na što su ukazivali brojni kritičari Stojkovićevog rada.

Međutim pokazalo se da Stojković posao ne radi iz čistog hedonizma i da vođenje reprezentacije koje je daleko od užitka, pogovoto u Srbiji ,ima visoku cijenu, i da legendarni fudbaler ima osam miliona razloga godišnje da trpi sve kritike.

Nesuđeni predsjednik FSS Nemanja Vidić u velikom velikom intervjuu za list NIN govorio o brojnim problemima u srpskom fudbalu.

Osim što se dotakao Dragana Džajića i Zvezdana Terzića, Vidić je zapitao da li je normalno da FS Srbije izdvaja čak osam miliona evra godišnje za selektora Dragana Stojkovića i njegov stručni štab.

“Pošto sam ja član Skupštine, imam pristup informacijama koliko se novca troši u Savezu, došao sam do podatka da je u posljednje dvije godine na selektora i njegov stručni štab potrošeno 16 miliona evra. To je osam miliona godišnje. I moje pitanje je da li je u redu trošiti toliki novac ako vidimo da smo mi mlada reprezentacija, koja nema toliki izvor prihod, a da dajemo za selektora i stručni štab toliki novac. Ovdje ne ulazim u kvalitete selektora Dragana Stojkovića Piksija, govorim sistemski ako ćemo dovoditi trenera, moramo priznati, koji rade u Kini i Japanu, šta ćemo raditi kada bude on odlazio i treba da dovedemo nekog trenera koji je možda već bio trener u ligama petice”, rekao je između ostalog Nemanja Vidić.

Ostaje da vidimo kakve će reakcije izazvati veoma otvoren i direktan intervju legendarnog fudbalera i nekadašanjeg kapitena reprezentacije, koji je nedavno odustao od kandidature za predsjednika FS Srbije.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve