Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Larkin 16. put u karijeri MVP kola Evrolige

On je postigao 32 poena, od čega 11 u posljednjoj četvrtini, uz sjajne procente šuta, a upisao je i po četiri skoka i asistencije, tri ukradene lopte i devet iznuđenih prekršaja

Košarkaš Efesa Šejn Larkin proglašen je danas za najkorisnijeg igrača (MVP) 13. kola Evrolige.

Efes je u ovoj rundi takmičenja slavio u Berlinu protiv Albe sa 97:89, a jedan od najzaslužnijih za to bio je upravo Larkin koji je 16. put u karijeri proglašen za najkorisnijeg igrača jednog kola u Evroligi.

Larkin je utakmicu završio sa indeksom 41, što je najviši indeks korisnosti do sada ove sezone.

On je postigao 32 poena, od čega 11 u posljednjoj četvrtini, uz sjajne procente šuta, a upisao je i po četiri skoka i asistencije, tri ukradene lopte i devet iznuđenih prekršaja.

Odmah iza Larkina po učinku je centar Albe Johanes Timan, koji je postigao 31 poen, uz šest skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte za indeks korisnosti 40.

Utakmica Alba – Efes je prva u istoriji Evrolige u kojoj su dvojica igrača sakupila po najmanje 40 indeksnih poena.

Njih dvojicu slijedi Tornike Šengelija iz Virtusa, koji je u pobjedi svog tima protiv Makabija iz Tel Aviva (100:90) upisao 27 poena i osam skokova za indeks 34.

Košarkaš Makabija Lorenco Braun je tu utakmicu završio sa 26 poena, šest skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte, što mu je donijelo indeks 32.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve