Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Lajpcig pobijedio najbolju Crvenu zvezdu ove sezone

Lajpcig je pobijedio u Beogradu sa 2:1, a Crvena zvezda je u dobrom dijelu drugog poluvremena bila bolji rival, ali nije realizovala svoje šanse.

Fudbaleri Crvene zvezde već nakon 4. kola eliminisani su iz ovosezonske Lige šampiona, pošto su i nakon drugog meča protiv lajpciga ostali na jednom bodu, ali nisu večeras razočarali, pogotovo igrom u drugom poluvremenu.

Lajpcig je pobijedio u Beogradu sa 2:1, a Crvena zvezda je u dobrom dijelu drugog poluvremena bila bolji rival, ali nije realizovala svoje šanse.

Lajpcig je odlično ušao u utakmicu i odmah krenuo ka golu Crvene zvezde, izvršio snažan pritisak i iz takve igre već u osmom minutu stigao do vođstva.

Ćavi Simons je prošetao kroz odbranu Zvezde, a onda poslao loptu u suprotni ugao gola Omrija Glazera. Iz prvog šuta gol gostiju.

I nakon toga Lajpcig je bio bolji, češće napadao i prijetio, imao loptu više u nogama ali je propustio nekoliko prilika da poveća rednost.

Nije ni Crvena vezda bila bez prilika, ali su mreže do poluvremena mirovale.

U drugom poluvremenu domaćin je krenuo hrabrije prema golu njemačkog predstavnika u Ligi šampiona, ali je i Lajpcig opasno prijetio iz kontranapada.

Mogao je već u uvodnim minutama drugog poluvremena Lajpcig da povede sa 2:0. Šeško je prvo pogodio stativu u kontri, a onda je lopta otišla do Rauma, vratio mu je on loptu i ponovo je neprecizan Šeško, iako je bio jedan na jedan sa golmanom Crvene zvezde.

Nakon toga Crvena zvezda je krenula na sve ili ništa, imala terensku inicijativu, ali nije postigla gol.

U pojedinim trenucima se činilo da gol visi u vazduhu i kada se činilo da će izabranici Bahara Baraka stići do izjednačenja, uslijedio je kontranapad u 78. minutu.

Nakon pritiska Zvezde, Openda je bio brži od svih igrača domaćina, jedino ga je Milan Rodić ispratio i nije imao šansu Omri Glazer da skine ovu loptu.

Samo tri minuta kasnije Crvena zvezda je smanjila na 2:1. Korner poslije koga je centrirao Kanga, a Henriks ubacio loptu u svoju mrežu.

Imala je Crvena zvezda veliku priliku da izjednači rezultat u drugom minutu nadoknade vremena, ali je šut iz blizine Olajnike odbranio golman Lajpciga.

GRUPA E

Atletiko Madrid – Seltik 6:0

Grizman 6, 60, Morata 45+2, 76, Lino 66, Nihuez 86.

Lacio – Fejnord 1:0

Imobile 45+1

GRUPA F

Borusija Dortmund – Njukasl 2:0

Filkrug 26, Brant 79.

Milan – PSŽ 2:1

Leo 12, Žiru 50 – Škrinjar 9.

GRUPA G

Crvena zvezda – Lajpcig 1:2

Kanga 81 – Simons 8, Openda 78.

Mančester siti – Jang Bojs 3:0

Haland 23, 52, Foden 45+1

GRUPA H

Šahtjor – Barselona 1:0

Sikan 40.

Porto – Antverpen 2:0

Evanilson 32, Pepe 90+1.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Oksim
08.11.2023-00:05 00:05

Nesto mi milo oko srca