Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarka: Kadetkinje počele pripreme za Evropsko prvenstvo

Naše kadetkinje počele su pripreme, a selektor Vladan Radović radiće sa 18 djevojaka

Crnogorske kadetkinje i ovog ljeta učestvovaće na Evropskom prvenstvu B divizije. Sofija će biti domaćin šampionata koji se igra od 15. do 24. avgusta.

Foto: KSCG

Naše kadetkinje počele su pripreme, a selektor Vladan Radović radiće sa 18 djevojaka.

“U suštini su očekivanja je da pokušamo da budemo bolji nego prošle godine, da djevojke prvenstveno individualno napreduju. Mnogo je mlađih koje će moći i naredne godine da igraju u ovom uzrastu, cilj je da se one uvedu u reprezentativni režim i da se selektiraju na vrijeme jer nadamo se da će kasnije biti dio i A reprezentacije. Što se tiče rezultata želimo da budemo konkurentni, u suštini imamo jednu tešku grupu sa Srbijom i Slovenijom koji su čak favoriti da jure plasman u A diviziju.” kazao je selektor Radović i dodao:

“Većina djevojaka je bila kod nas u klubu ili smo igrali protiv njih tokom sezone, tako da znam da ima talentovanih djevojčica, ali takođe ima dosta da se radi sa njima. Moramo vidjeti ostale ekipe u grupi, znam sastave Srbije i Slovenije jer smo u regionalnoj ligi protiv tih košarkašica. U svakom slučaju borićemo se protiv svih.”

Tivat će biti domaćin tokom priprema za kadetkinje, planirano je da se odigra više prijateljskih mečeva, a među protivnicima su i rivali iz grupe poput Bosne i Hercegovine.

Jedna od djevojaka sa spiska bila je dio seniorske selekcije ovog ljeta, a dobar dio je prošle godine igrao u kadetskoj selekciji na šampionatu koji je organizovan u Podgorici.

“Marija Leković je recimo bila do kraja priprema uz seniorke. Sigurno da je značajno to, jer nema napretka ako ne treniraš sa boljim, bržim, snažnijim od sebe. Sedam ili osam igračica je i prošle godine bilo na spisku kadetske reprezentacije, neke su bile u sastavu, neke imale i ulogu tako da su bogatije za jedno iskustvo igranja na Evropskom prvenstvu ovdje u Podgorici prošlog ljeta i nadam se da će i to uticati na bolji nastup na ovom prvenstvu.” kazao je Radović.

Za njega će ovo biti debi na selektorskoj funkciji, a nakon toga ga čeka i posao prvog trenera ŽKK Budućnost.

“Biće to koliko naporno toliko i izazovno ljeto za mene. Zbog ovoga sam se i borio sve ovo vrijeme, da bih dobio šansu. Nadam se da će to biti u redu, znam da ću dati maksimum kada je rad u pitanju, posvećenost i odnos, nadam se da će me i sreća malo poslužiti i da očekivani rezultat neće izostati.” zaključio je selektor.

Naša delegacija 13. avgusta putuje za Sofiju, prvi meč je dva dana kasnije protiv Slovenije.

Na spisku za pripreme su:

Marija Leković, Jovana Savković Marija Baošić, Anastasija Stijepčević, Milena Bigović, Jovana Lučić, Ksenija Kuzmanović, Žana Tatar, Jovana Kojčinović, Kristina Vučinić, Ivana Ječmenić, Nikolina Ilić, Lana Vukčević, Anastasija Begović, Jelena Perović, Zoja Čanović, Teodora Pavićević, Jelena Bulajić.

IzvorKSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve