Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Kiša u Novom Sadu prekinula utakmicu polufinala Kupa Srbije, Čukarički neće da igra novu

Prema propozicijama Kupa Srbije dva rivala trebala bi da igraju novu utakmicu od prvog minuta, dakle sve ispočeta, što je šokiralo sve u Čukaričkom.

Fudbaleri Čukaričkog vodili su sa 2:0 protiv Vojvodine u Novom Sadu kada je u 40. minutu utakmica prekinuta zbog jake kiše.

Prema propozicijama Kupa Srbije dva rivala trebala bi da igraju novu utakmicu od prvog, dakle sve ispočeta, što je šokiralo sve u Čukaričkom.

Čukarički je u tih 40 minuta napravio džinovski korak ka drugom plasmanu u finale Kupa od osnivanja. Držao je ključeve utakmice u Novom Sadu, vodio sa 2:0, ali je ples ekipe Dušana Kerkeza zaustavila kiša. Odnosno, rijetko viđeno nevrijeme u glavnom gradu Vojvodine.

Poslije skoro pola sata čekanja u svlačionici kapiteni dva tima, Vitas i Docić, izvršili su inspekciju terena i zajedno sa glavnim arbitrom ocijenili da nema uslova da se meč nastavi. Teren na Karađorđu nije bio funkcionalan, lopta nije mogla da odskoči.

Zanimljivo da je prije nekoliko godina glavni sudija utakmice Napredak -Partizan u Kruševcu natjerao fudbalere dva tima da igraju, iako lopta takođe nije mogla da odskače, jedino mjesto koje je pronašao tadašnji srpski internacionalac bilo je kod korner zastavice i to je bio dovoljan razlog da se igra.

Za sutra je zakazan novi meč. Imali smo, ne baš sličnu situaciju, nedavno na Banovom brdu kada je zbog izgreda navijača Partizana meč crno-bijelih i Čukaričkog pomjeren za 24 sata. Nastavio se od 16. minuta.

Međutim, Vojvodina bi mogla da dobije poklon sa neba. Sjutra bi u Novom Sadu trebalo da se igra nova utakmica. Dakle, krenulo bi se od prvog minuta, rezultat bi bio 0:0.

Reći će neko – nepavedno i nemoralno, jer je Čukarički zaslužio kapital od dva gola ali pravila za Kup takmičenje i Mozzart Bet Superligu nisu ista.

“Ako je utakmica stalnog takmičenja morala da bude prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli otkloniti, o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru. A ako je utakmica prekinuta po isteku 80 posto regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom”, stoji u pravilniku o Kup takmičenju.

Čeka se reakcija sa Banovog brda.

“Ovo je skandal, zašto smo prije mjesec dana poslije prekida duela sa Partizanom nastavljali meč od 21. minuta. Sad imamo drugačiju situaciju, da igramo novi meč. Neka mi neko objasni zašto su pravila drugačija. Ovo je presedan”, poručio je Vladimir Matijašević.

Ekipa Čukaričkog je ostala u karantinu u Novom Sadu. Pitanje je, međutim, hoće li se Brđani pojaviti na “Karađorđu”.

U prvom meču polufinala Kupa Srbije Crvena zvezda je pobijedila TSC u Bačkoj Topoli sa 2:0, a domaćin smatra da su bili žrtve otvorfene sudijske pljačke.

“Najbolji sudija kako i treba da bude, tako da je sve bilo savršeno”, kazao je poslije utakmice Žarko Lazetić, trener ekipe iz Bačke Topole.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve