Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Kasper Rud rival Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa

Rud je nakon samo dva sata i devet minuta igre pobijedio Zvereva sa više nego ubjedljivih 6:3, 6:4, 6:0 i zakazao Đokoviću meč u nedjelju.

Spektakla u drugom meču polufinala Rolan Garosa nije bio – Norvežanin Kasper Rud počistio je večeras sa terena Njemca Aleksandera Zvereva i plasirao se u drugo uzastopno finale Otvorenog prvenstva Francuske.

Rud je nakon samo dva sata i devet minuta igre pobijedio sa više nego ubjedljivih 6:3, 6:4, 6:0 i zakazao Đokoviću meč u nedjelju.

Iako je Rud večeras odigrao svoj najbolji meč na ovogodišnjem Rolan Garosu u nedjelju protiv Đokovića biće u ulozi autsajdera, ali imaće i priliku da igra istorijski meč, a možda i stigne do prvo Grend slem trofeja u karijeri.

Rud je prošle godine igrao finale protiv Rafaela Nadala, kada je španski teniser osvojio, tada rekordnu 22. Grend slem titulu, međutim on je tada osvoji i gem manje nego večeras Zverev, pošto je poražen sa ubjedljivih 6:3, 6:3, 6:0.

Pored finala Rolan Garosa, Rud je prošle godine igrao i finale US opena, ali je i u njemu poražen, tada od Karlosa Alkaraza sa 3:1 u setovima.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve