Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Karate savez organizovao koktel povodom medalje Dulovića

Srebrna medalja u Budimpešti najveći je uspjeh crnogorskog karatea od obnove nezavisnosti i prva medalja u seniorskoj konkurenciji.

Karate savez Crne Gore upriličio je koktel povodom osvajanja srebrne medalje Nenada Dulovića na Svjetskom prvenstu u Budimpešti.

Tom prilikom Dulović je kazao da je njegov zadatak da podigne nivo karatea u Crnoj Gori.

“Želim da dignem karate na veći nivo, mislim da je to moj zadatak. Možda će neki reći da trenutno nisam svjestan svog nekog rezultata, ali to sigurno nije kraj. Čeka me velika i uspješna karijera. Posebna zahvalmost ide mojim roditeljima koji su uvijek bili uz mene i vjerovali u mene, tako da mi je to najveći uspjeh u životu” kazao je Dulović.

Srebrna medalja u Budimpešti najveći je uspjeh crnogorskog karatea od obnove nezavisnosti i prva medalja u seniorskoj konkurenciji.

“Polako postajem svjestan rezultata, ali na njemu se neće završiti. Siguran sam da me čeka uspješna i velika karijera. Želim da radim i napredujem, da ostvarim nove pobjede i osvajam nove medalje, da se u čast mojih rezultata viori zastava i svira himna. Želio sam tu medalju u Budimpešti, da budem baš ja osvajač jubilarne, 50. sa šampionata svijeta Evrope i svijeta za moj klub. U godini jubileja i 50 godina postojanja kluba koji su osnovali i do statusa najboljeg podigli Nikola i Žarko Raković. To mi je bio ogroman motiv”, rekao je Dulović.

Nenadu Duloviću je sa 11 godina konstatovan dijabetes A tipa, insulin mora primati najmanje četiri puta dnevno, a to nije bio jedini problem sa kojim se izborio.

“Bilo je misli i da odustanem, nakon loma vilice prije 18 mjeseci, potom povreda oba koljena. Osvojio sam i prije već dosta, ali.., karate je nešto što najviše volim i znam. Podrška nije izostala a kada sam na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari pozvan u ekipu i povrijeđen, samo kao moralna podrška, bilo mi je jasno da moram da nastavim i dam sve od sebe. To me je mentalno ojačalo. I da, biću uvijek tu za prijatelje, ekipu, crnogorski karate i reprezentaciju, za Crnu Goru”, kazao je Dulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve