Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kapisoda: Boli odluka EHF-a, momci i stručni štab razočarani su i tužni

“Lavovi” neće igrati protiv Češke u junu zbog pandemije koronavirusa, a EHF je procijenio da neće biti termina sve do januara iduće godine, kada je na programu šampionat

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda kazao je da je odluka EHF-a da se ne igraju mečevi baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo bolna za naš rukomet.

Kapisoda, Foto: Cok.me

“Lavovi” neće igrati protiv Češke u junu zbog pandemije koronavirusa, a EHF je procijenio da neće biti termina sve do januara iduće godine, kada je na programu šampionat.

“Odluke koje su donijeli čelnici EHF su naravno izazvale različite emocije i stavove. Iluzorno je da sada pričam o tome kako se osećam i koliko mi je žao što muška seniorska reprezentacija neće igrati u baraž mečevima za Svjetsko prvenstvo. Odmah moram da naglasim da ćemo uraditi sve što je u našoj moći, da u saradnji sa ostalim Savezama, utičemo da EHF preispita još jednom donijetu odluku, ako se stvore uslovi za to. Mada, treba biti objektivan i naglasiti da su šanse da se nešto tako dogodi, poslije odluke Izvršnog odbora, zaista jako male”, rekao je Kapisoda za Sport Klub.

Ovakva odluka teško je pala reprezentativcima i stručnom štabu.

“Momci i stručni štab su razočarani i tužni, a ta osjećanja su potpuno očekivana. Cilj i njihova želja je bila da ostvare kontinuitet učešća na velikim takmičenjima zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Imamo mladu i izuzetno talentovanu generaciju, udarac koji smo primili moramo da izdržimo na nogama i okrenemo se narednom velikom takmičenju, a to su kvalifikacije i samo Evropsko prvenstvo”, dodao je Kapisoda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve