Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Kao da su predosjetili: Bajer Leverkuzen prije četiri godine angažovao stručnjaka za pandemije

Sada ima najviše posla, a sportski direktor kluba sa “Baj arene” Simon Rolfs, opisao je kako prate zdravstveno stanje svojih fudbalera. Vjeruje da će se Bundesliga završiti na terenu

U Bajeru iz Leverkuzena ništa nijesu prepuštali slučaju, pa su prije četiri godine angažovali službenika zaduženog da pandemiju.

Bajer Leverkuzen, Foto: Goal.com

Sada ima najviše posla, a sportski direktor kluba sa “Baj arene” Simon Rolfs, opisao je kako prate zdravstveno stanje svojih fudbalera.

“Kada se probude, fudbaleri moraju da odgovore na pet pitanja, a ti odgovori se prosljeđuju našem službeniku za pandemiju i klupskom ljekaru. To je prvi pregled kod kuće. Trudimo se da odvojimo fudbalere koliko možemo, koristimo različite svlačionice na stadionu kako bismo sveli rizik na minimum”, rekao je Rolfs.

Vjeruje da će se Bundesliga završiti na terenu.

“Najvažnija stvar je da smo dobili dobre povratne informacije od političara o našem konceptu za utakmice bez publike. Vlada misli da to možemo da uradimo. Sljedeće sedmice ćemo vidjeti kakve su odluke. Ne znam tačno kada, ali nadam se da ćemo moći da igramo u maju, sredinom ili krajem maja, ne znam još tačan termin”, dodao je Rolfs.

Do kraja Bundeslige ostalo je još devet kola.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve