Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Junajted čeka Atletiko Madrid, Ajaks i Benfika igraju u Amsterdamu

Oba duela počinju u 21 čas

Mančester junajted ili Atletiko Madrid – mjesta u četvrtfinalu Lige šampiona ima samo za jednog.

Ko će dalje – biće poznato nakon večarašnjeg revanša na ,,Old Trafordu“. Obje ekipe imaju prilično izjednačene šanse nakon 1:1 na ,,Vanda Metropolitanu“.

Ajaks je izraziti favorit pred svojim navijačima protiv Benfike posle remija u Lisabonu – 2:2.

Oba duela počinju u 21 čas.

Obostrana vjera u prolaz

,,Crveni đavoli“ su bili daleko od najboljeg izdanja u Madridu, ali im je samopouzdanje u međuvremenu ojačalo poslije pobjede nad Totenhemom (3:2) u Premijer ligi. Kristijano Ronaldo je sa tri gola predvodio Junajted u sudaru sa ,,sparsima“, a Portugalac će biti veliki adut domaćina i u novom susretu sa ,,kolćonerosima“.

– Imamo sve momke na raspolaganju. Jedino pored Luka Šoa stoji mali znak pitanja. On je trenirao u posljednja dva dana, ali moramo da sačekamo što se njega

tiče. Ostali su spremni, uključujuči i Bruna Fernandeša koji je bio negativan na kovid testiranje. Pred nama je zahtjevan izazov, ali želimo da nastavimo takmičenje. Znamo što je uslov. Ovaj tim može do pobjede – rekao je Ralf Rangknik, trener Mančestera.

Njemački stručnjak nije baš u najboljim odnosima sa ,,CR7“. Ali obojica su dio tima, na istom zadatku.

Ronaldo je eksplodirao prošlog vikenda kada je het-trikom srušio Totenhem. Portugalac je posebno inspirisan protiv Atletika čiju mrežu je pogađao sedam puta u 11 nastupa u UEFA takmičenjima.

– Ne brine me to što Ronaldo nije imao dovoljno vremena da se odmori. On je uvijek bio osoba koja brine o sebi i svom tijelu. On zna što treba da radi. Ronaldo je lider. Otkako sam stigao, govorim mu da sa ovakvim učinkom i igrom trebalo bi da bude pokretač ekipe. Tu su i drugi koji daju doprinos – Hari, Varan, Viktor… Čak je i Kavani pokazao koliko važnu ulogu može da odigra, iako je na terenu bio samo petnaestak minuta. Želim mu da nam bude na raspolaganju do kraja sezone – poručio je iskusni strateg.

Junajted je doživio debakl u gradskom derbiju od Sitija (4:1), a nakon toga je odreagovao u meču sa Totenhemom.

,,Đavoli“ igraju toplo-hladno, od očaja do sjaja…

– Nakon poraza od Sitija osjećao sam se kao na sahrani. Pomislio sam da je to najgori tim koji sam ikada trenirao. Sada, poslije pobjede nad Totenhemom, pričamo o ambiciji da prođemo među osam u Ligi šampiona – ističe Rangknik.

Engleski novinar upitao je njemačkog trenera koliko je realno da Junajted osvoji pehar?

– Postavite mi to pitanje ako se plasiramo u finale. Trenutno ne mislim da to ima smisla – odgovorio je Rangknik.

Atletiko Madrid je u posljednje vrijeme uživao u snažnom poboljšanju forme. ,,Jorgandžije“ su nakon pobjede nad Kadizom (2:1) među četiri tima u La Ligi u ključnoj fazi sezone.

Progres planiraju da nastave i na ,,Old Trafordu“.

– Igrali smo dobro u prvoj utakmici sa Mančesterom. Učinili smo dovoljno da pobijedimo, ali nije bilo sreće. Skoro sve što smo uradili – bilo je dobro. Primili

smo gol, a to bi nekada značilo da je sada domaćin u prednosti. Ipak, to više nije slučaj otkako je promijenjeno pravilo o golovima na strani. Stigli smo u Englesku sa ciljem da pobijedimo – rekao je kormilar Atletika Dijego Simeone.

Kec iz rukava Argentinca mogao bi da bude Luis Suarez.

Kao bivši napadač Liverpula, Urugvajac nije rado viđen gost na ,,Teatru snova“. Iskusni golgeter izvlačio je najbolje protiv rivala sa Ostrva – Sitiju je dva puta tresao mrežu u Ligi šampiona u sezoni 2014/2015, pogađao je protiv Arsenala, a kao član ,,redsa“ bio je uspješan i u susretima sa ,,đavolima“.

– Suarez je gol igrač. Vjerujem da može da nam pomogne. Imamo i ostale momke koji mogu da riješe utakmicu. Mi smo tim – poručio je Simeone.

Van kombinacije su Janik Karasko, Mateus Kunja, Danijel Vas, Šime Vrsaljko, Tomas Lemar, Mario Hermoso i Džofri Kondogbija.

Crnogorski reprezentativac Stefan Savić najavljen je u startnoj postavi ,,kolćonerosa“.

Oči uprte u Alera

Ajaks je bliži plasmanu u četvrtfinale, ali na terenu mora da dokaže da je bolji od Benfike.

Uoči meča, teško je fokusirati se na bilo koga, osim na napadača ,,kopljanika“ – Sebastija Alera.

Reprezentativac Obale Slonovače postao je prvi fudbaler koji je bio strijelac u uvodnih sedam utakmica Lige šampiona i najbrži do 11 golova u istoriji takmičenja.

Pored Halerovih nemilosrdnih pogodaka, holandski tim se izjednačio sa svojom najproduktivnijom kampanjom u Ligi šampiona – sa 22 data gola. Uticaj Dušana Tadića je davno uspostavljen, a navijače raduju partije Antonija čijih pet asistencija je naizgled ostalo ispod radara.

,,Orlovi“ će imati težak zadatak da zaustave kreativnost Ajaksa, ali ako uspiju da stanu na put glavnim pakerima – možda će otkriti formulu da neutrališu Halerov izuzetan niz poena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve