Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Fejenord deklasirao Ajaks i nanio mu najteži poraz u istoriji

Ubjedljivom porazom od Fejenorda, bilo je 6:0, napravili su veliki korak unazad, iako su se prije početka derbija fudbaleri Ajaksa nadali da bi mogli da se uključe u borbu za plasman u Ligu Evrope.

Bio je Ajaks u seriji od pet mečeva bez poraza u Erediviziji i zbog te činjenice mnogi su očekivali sa nestrpljenjem veliki holandski derbi Fejenord – Ajaks, ali su se “kopljanici” iz Amsterdama propisno obrukali u Roterdamu.

Ubjedljivom porazom od Fejenorda, bilo je 6:0, napravili su veliki korak unazad iako su se prije početka derbija fudbaleri Ajaksa nadali da bi mogli da se uključe u borbu za plasman u Ligu Evrope, ali i pristalicama PSV-a, koji su se uoči De Klasikera u 29. kola Eredivizije potajno nadali da bi njihov ljuti rival mogao da saplete Fajenord i približi ih tituli.

Biće ipak da su se samo zavaravali. Branilac titule deklasirao je amsterdamskog velikana pred svojim navijačima ubjedljivije nego je aktuelni lider prvenstva krajem oktobra prošle godine (5:2), učinivši da današnji datum crnim slovima ostane zauvijek zapisan u istorijskim knjigama kluba sa Johan Krojf Arene.

Ponizio je Fejenord velikog rivala za sva vremena 6:0 (3:0), a Roterdamci su maksimalno iskoristili istorijski lošu sezonu Ajaksa i upisali najveću pobjedu u istoriji De Klasikera, i rivalu nanijeli najveći poraz u Erediviziji, koji je, da stvar bude još gora po “kopljanike”, mogao da bude i ubjedljiviji…

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve