Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Jovetić: Ponosan sam na ekipu

Naš entuzijazam nije splasnuo. Imamo šest bodova, niko nije pošao na veliko takmičenje poslije tri utakmice. U igri je još 21 bod, a ovo je grupa u kojoj je sve moguće, pa i da Turska, koja je dobila dva velika meča, igra neriješeno sa Letonijom. Moramo da budemo psihički stabilni, da vjerujemo u sebe, smatra Jovetić.

Stevan Jovetić se trudio, šutirao kad god je mogao, a najbliži golu bio je u drugom poluvremenu kada je njegov šut glavom krajnjim naporom odbranio golman Norveške, Rune Jarštajn.

Bila je to najljepša akcija Crne Gore koja je u nastavku pritisla rivala, ali nije uspjela da anulira minus iz prvog poluvremena kada su ,,vikinzi“ poveli.

Na kraju je ostalo 1:0 za skandinavsku ekipu.

– Previše smo ih respektovali i precijenili u prvom poluvremenu. Nije bilo lako u drugom dijelu, nikada nije lako kada se juri rezultat, ali počeli smo dobro, promijenili smo sistem i to je funkcionisalo. Imali smo 3-4 šanse, nijesmo ih iskoristili, ali u prošlosti se događalo da u ovakvim utakmicama izgubimo kontrolu, da vuče svako za sebe, pa da primimo više golova. Sada smo zadržali sistem do kraja, mogli smo makar do izjednačenja. Ja sam ponosan na ekipu, na saigrače – rekao je Jovetić.

Što ste naučili iz utakmice sa Norveškom, koja je bila favorit?

– Naučili smo da nema potrebe da čekamo pola sata ili 45 minuta da bismo počeli da igramo. Oni su dobri, nema priče, ali može sa njima lagano da se igra i to se vidjelo u nastavku. Takođe, mi smo imali manje opcija, fale nam Vešović, Vukčević i Mugoša, kao i Bakić, a to su igrači koji su standardni i mogu da promijene tok utakmice – istakao je Jovetić.

Crna Gora do septembra nema takmičarskih mečeva…

– Naš entuzijazam nije splasnuo. Imamo šest bodova, niko nije pošao na veliko takmičenje poslije tri utakmice. U igri je još 21 bod, a ovo je grupa u kojoj je sve moguće, pa i da Turska, koja je dobila dva velika meča, igra neriješeno sa Letonijom. Moramo da budemo psihički stabilni, da vjerujemo u sebe. Događalo se da kvalifikacije otvorimo serijom utakmica bez poraza, pa da se otvorimo sa serijom utakmica bez poraza, pa da se spotaknemo u završnici. Neka sada bude drugačije – zaključio je Jovetić.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve